Exista o alternativa!

Intrebare: Astazi exista multi studenti noi la lectii. Ce sfat le dati pentru a-si schimba atitudinea, dintr-una egoista in una altruista?

Raspuns: In lumea noastra, ne apropiem de momentul adevarului: Nu mai avem  pentru ce altceva sa traim. Zi dupa zi lumea descopera ca viata este goala. In realitate, in orice caz, nu am ajuns la punctul de intoarce inca, si oamenii inca reusesc sa se amageasca singuri  si sa tina in intuneric intrucat nu au inlocuitor pentru vista lor prezenta.

Trebuie sa le aratam ce exista alternativa, si ca trebuie sa depasim un anumit proces condus de Sus. Trebuie sa il actualizam Este unic, de bunavoie si remarcabil dezvoltat, care ne ridica deasupra vietii in corpuri care se apropie de moarte cu fiecare secunda. Asta trebuie sa predam noilor veniti.

Trebuie sa ne ridicam la o noua perceptie a realitatii. Nu inseamna ca inlocuiesc pur si simplu”imaginea” pe care o vad in interiorul meu. Nu, nu schimb modul de vedere asupra exteriorului, ci mai degraba pasesc in afara unei noi realitati, sa trec de la o lume la alta.Imi schimb atitudinea in practica, dandu-i un nou vector: din interiorul meu spre ceilalti, sau din interiorul meu in afara spre Creator. De fapt, „ceilalti” este remediul, o faza inetrmediara care ma ajuta sa cer Creatorului.

In general, eu pot exista in lumea mea mica a dorintei de primi placere, percepand aceasta lume fragila. Alternativ, pot sa ma despart de asta si sa experimentez viata eterna, natura perfecta, unde traiesc fara restrictii in Lumea Infinitului. Intelepciunea Kabbalei ne da aceasta oportunitate.

In generatiile precedente, doar cativa au putut experimenta o astfel de revolutie interna, tranzitia de la o lume la alta. Dar astazi, toti cei a caror punct in inima (sau dorinta spirituala) se arata, pot sa incerce sa o traiasca. Incepand cu timpurile noastre si de acum incolo, intreaga rasa umana va depasi aceasta tranzitie pas cu pas.
Din prima parte a  Lectiei zilnice de Cabala 1/7/2011, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: