Există o conexiune directă între rădăcină și ramură?

Baal HaSulam, Studiul celor zece Sfirot, Part 1, cap. 3, Histaklut Pnimit (Privire interioară): Tot ceea ce nu este în El și nu provine direct de la El, ci este mai curând opus Creației însăși, va fi împotriva naturii noastre și va fi greu pentru noi de tolerat.

Întrebare: Sunt câteva calități care nu vin direct de la Forța Superioară. Pentru că „Nu există nimic în afară de El”, cum este posibil așa ceva?

Răspuns: Toate calitățile bune ale Creatorului se manifestă în noi, invers de cele ale egoismul nostru. De exemplu, în Creator nu există niciun efort, de aceea, munca grea nu este inclusă în rădăcina noastră. Și, de aceea, tânjim să fim în starea de repaos absolut, deoarece fiecare efort ne provoacă suferință. În schimb, pot să cheltuiesc o cantitate uriașă de calorii, dar numai pentru a mă simți bine. În acest caz, totul este în regulă pentru noi.

Întrebare: Este acolo o conexiune directă între rădăcină și ramură?

Răspuns: Nu. Totul trece printr-un fel de filtru, care este un ecran, prin care totul se întâmplă în sens invers. Când Lumina Superioară vine la un Parțuf (Față) Spiritual, Parțuf-ul face o restricție asupra ei, o reflectă cu ecranul, calculează și, numai după aceea, primește Lumina.

La fel se întâmplă și în timpul urcării de jos în Sus. Pentru a apela la Creator ar trebui să acționăm în același fel. Aceasta este o muncă imensă. Vrem Lumina Superioară, dar nu putem să facem efort pentru ea.

Din Lecția de Cabala în limba rusă din 8/07/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: