Există o șansă pentru iertare

Yom Kippur simbolizează începutul corecției  relațiilor dintre oameni. Este uzual a cere iertare tuturor înainte de Yom Kippur. Acesta este modul în care aratam dorința noastră de a ne conecta și de a ne uni cu toată lumea, și asta înseamnă că suntem gata pentru a fi judecati.

Omul este de fapt judecat după dorințele lui și disponibilitatea de a le conecta și a le uni cu a celorlalti. La urma urmei, scopul creației este de a uni și conecta toate persoanele intr-un singur om, într-o singură inimă.

Întrebare: Nu cred că avem multe șanse de a fi iertati prin acest studiu. Judecând după știri, starea societății israeliene se înrăutățește în fiecare zi.

Răspuns: Toate problemele lumii actuale si mai ales ale poporul lui Israel, sunt un rezultat direct al separării noastre.

Întrebare: Sunt toate păcatele iertate de Yom Kippur, ca în cazul în care contorul se resetează?

Răspuns: Putem reseta contorul într-adevăr, de păcatele noastre, dacă vom întinde o mână prietenoasă unul față de celălalt. În cazul în care națiunea lui Israel este gata să se unească ca frații și să deschidă inima sa, se vor vindeca toate problemele, va deveni națiunea cea mai respectata din lume, și va atinge securitatea absolută și bunăstarea. Tot ce se întâmplă depinde numai de conexiunea și unitatea noastră.

În conexiunea dintre noi descoperim forța superioară a naturii, care există într-o formă ascunsă printre noi. În momentul în care ne-am dori să aducem inimile noastre mai aproape împreună, descoperim  Creatorul printre noi.

Cu toate acestea, noi nu trebuie să ne gândim doar la noi înșine dar, de asemenea trebuie să ajutam  întreaga lume sa se uneasca, deoarece Creatorul vrea ca toată lumea să-L cunoască, de la cel mai mic la cel mai mare. Această conexiune depinde de unitatea națiunii israeliene, dar trebuie să se răspândească în întreaga lume.

Prin urmare, vom vedea problemele actuale ale lumii și latul strangandu-se în jurul valorii Israel din ce in ce mai mult. Liderii europeni au început deja să dea vina pe Israel că Europa este inundata cu imigranți din Siria.

S-ar părea că Israelul nu are nimic de-a face cu acesti imigranți, dar suntem menționati în acest context. Prin urmare, trebuie să înțelegem că dacă nu ne vom uni, problemele vor crește pe toate laturile, atât intern cât și extern.

Din programul radio israelian 103FM, 9/20/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed