Exista o singura cale: Catre o societate de crestere spirituala

Intrebare: Sustii ideea unui venit egal, pentru ca fiecare sa primeasca un venit aproximativ egal cu celalalt.Acesta lucru le ia oamenilor dorinta de a munci si a se dezvolta pentru ca egoismul persoanei se bazeaza inca pe propria sa natura. Si doar atunci cand suntem corectati (daca vom fi), noi vom fi capabili sa dorim in mod natural egalitatea.

Deci, nu este mai bine ca oamenii sa fie inegali in aspiratiile lor catre prosperitate si inegalitate astfel incat sa se mandreasca cu avantajul lor asupra altora, insa de indata ce ei primesc un castig mare conform muncii si abilitatii pe care le-au investit, sa daruiasca ce le prisoseste altora si sa primeasca recompensa spirituala de Sus si recunoasterea societatii?

Raspuns: In mare, asta este ceea ce propunem. Aceasta tranzitie de la indivdualismul egoist spre colectivism, unde actionam asemeni celulelor unui corp, trebuie sa fie treptata, insa in final, societatea trebuie sa lucreze si sa primeasca ceea ce este necesar pentru a exista, in timp ce surplusul este „castigat” la nivelul spiritual.

Cu alte cuvinte, spui ca este necesar sa lasam industria sa se dezvolte precum si toate celelalte structuri capitaliste „inutile”. Si noi spunem de la inceput ca nu exista loc pentru acestea in lume, pentru ca in felul acesta distrugem planeta, ii epuizam resursele, si o contaminam cu o productie „inutila” care ne furnizeaza produse „inutile” care se transforma in bani care apoi sa fie dati saracilor.

Asta nu inlatura saracia si presiunea sociala, nu ne obliga sa invatam pe toata lumea drumul spre conexiunea globala pe care natura (criza) o cere astazi.

Solutia pentru criza care se extinde este simpla: natura ne lasa doar o solutie: de a renunta ca societate la consumul exagerat si sa formam treptat o societate bazata pe un consum rational si pe crestere spirituala.

Toti cei care muncesc si cei care nu muncesc trebuie sa studieze noua structura a lumii (natura), sistemul sau singular, global, si analog, similar cu cel al corpului omenesc, si sa isi construiasca relatiile in acord cu acest model. Asta este tot ce trebuie sa facem in afara de a ne asigura resursele pentru a exista. Mas media, arta, si educatia trebuie sa isi gaseasca locul in acest sistem astfel incat mediul inconjurator creat in acest mod sa ne influienteze si sa ne formeze astfel incat sa fim similari cu natura.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: