Existenta in Spiritualitate

Intrebare: Cum se vor simti oamenii atunci cand Creatorul li se dezvaluie?

Raspunsul meu: Imaginati-va ca fiind un bebelus de doua zile. Prima senzatie e aceea ca cineva are grija de tine. E o senzatie similara, ca cineva mare te trateaza cu grija, afectiune, tandrete si caldura. Nu esti capabil sa Il intelegi, dar te afli complet in puterea Lui. Stii ca e El si nu altcineva care are grija de tine si iti ofera toate lucrurile bune.

Treptat intreaga omenire va incepe sa simta grija si influenta guvernanta a Fortei Superioare – singura din intreaga lume. Omenirea va simti ca este salasluita in interiorul acestei Forte unice, acestei dorinte, acestui program.

Avem un singur punct critic, de care vorbea Regele David in Psalmi. El nu stia de ce ne-a fost oferita. Si aceasta e diviziunea intre ceea ce este in exterior (”yesh mi yesh“) si ceea ce este dincolo de absenta (”yesh mi eiyn“). Dincolo de acest punct de turnura, o persoana se poate afla in afara sinelui si observa actiunile Creatorului si ale lui. Atunci ea va exista in spiritualitate si va realiza, cu inima si nu cu mintea, ca e in comuniune cu intregul sistem. Atunci isi va percepe semenii ca prieteni apropiati si nu ca straini.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: