Exodul se întâmplă în scurt timp

Întrebare: Cum putem determina măsura exactă a voinței necesară pentru o rugăciune? Poate că o persoană care cere pâine trebuie să sufere de foame două săptămâni, dar o persoană care nu a mâncat de trei zile poate simți că acest strigăt este cel mai puternic posibil.

Răspuns: Nu există măsură standard. Este un sentiment personal că nu pot rămâne în această stare mai mult timp. În plus, avem nevoie de o rugăciune înaintea rugăciunii, pentru că nu  pot simți ura reală față de Egiptul meu și vreau să trăiesc în sclavie înainte ca să-l pot detesta. Este, de asemenea, o rugăciune, deoarece această ură vine din Lumina care Reformează, și fiecare rugăciune are menirea de a atrage și a aduce Lumina tot mai aproape.

Toate aceste stări au trecut foarte repede. Tora ne spune multe despre lucrurile care se întâmplă înainte de a veni în Egipt. Apoi, există istoria despre modul în care copiii lui Israel intră în Egipt, nașterea lui Moise, fuga sa și viața sa cu Iethro. Totuși, exodul real este foarte rapid, el ia cel mai puțin timp. Prin urmare, trebuie doar să cerem.

Dacă Lumina începe să lucreze și o persoană este dominată de Lumină, ea va trece imediat prin stări ca și cum ar fi deasupra timpului. Suntem foarte aproape de asta și putem forța Lumina să acționeze.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala, 13.04.2014, Scrierile lui Rabash

 

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: