Experti, Vorbiti!

Intrebare: Este foarte dificil sa explicam oamenilor ca solutia problemelor arzatoare sta in interconectarea dintre oameni.

Raspuns: Nu, nu este. In fond, suntem sprijiniti de multi specialisti- nu numai fizicieni teoreticieni, ci si oamenii de stiinta care cereceteaza natura si problemele curente, inclusiv economisti, politicieni, psihologi, bancheri, si reprezentanti ai unui mare numar de companii.

Astazi fiecare vorbeste despre economie pentru ca este o conexiune dintre noi: cat iti datorez si cat imi datorezi. Nu este o cultura sau arta, religie sau etica. Banii sunt cei care reprezinta un instrument precis al daruirii reciproce. Aceasta este o retea de legaturi corecte, egoiste, sanatoase, solide dintre noi. Am ruinat-o cu “himerele” noastre, dar prin ea insasi a fost surprinzator de adecvata.

Astfel, noi trebuie sa explicam oamenilor ca aceasta retea nu mai este viabila. Si acest lucru trebuie explicat de catre oamenii pe care ii vom atrage – miile de oameni care stau la capataiul lumii: directori de banci, analisti corporatisti, si altii. Lasati-i sa vorbeasca in timp ce noi vom sta deoparte. Dupa ei lumea va fi lasata pe mana oamenilor de stiinta, si apoi a reprezentantilor sistemului educational. Continuati- implicati-i si pe altii si folositi experienta lor.

In acest fel vad eu ca sa intampla lucrurile astazi.

Intrebare: O persoana obisnuita va fi curioasa sa ii auda in timpul liber, insa asta este inca departe de lucrurile personale de care ii pasa si de problemele pe care le intalneste in viata.

Raspuns: Nu exista alta solutie. Trebuie sa dam timp fazei initiale sa se intample, pana cand convingem omul ca aici se afla problema. Pentru a intelege problemele lumii, este necesar sa studiem ce se intampla. Este ca si cum o persoana bolnava “cauta” pe internet informatii despre boala sa si tratamentul acesteia. Asadar, trebuie sa dam oamenilor doar un “link”,  un cablu de legatura intre ceea ce se intampla acum si solutiile existente.

Aceasta sarcina revine oamenilor de stiinta, si noi trebuie sa actionam in acesta directie fara intarziere. Vom implanta si disemina explicatiile lor- nu pe ale noastre- care au greutate si sunt mai bine fondate. In principiu, trebuie sa devenim “un dispozitiv de avertizare” care aduce rapid afluenta de informatii de la experti catre masele de oameni. Fara a ne mentiona pe noi, ii vom ridica  in evaluari, ii vom publica pe site, si ii vom promova in retele.

Nici macar nu avem nevoie de un portal propriu. Nu dorim sa avem o“victorie asupra oamenilor” pe teritoriul cu care sunt obisnuiti. Aceasta esta munca reala in diseminare.

Intrebare: Ce ar trebui sa inteleaga o persoana obisnuita care de obicei nu intelege nimic si mananca ce i se da? Este suficient sa i se dea mesajul ca impreuna este bine si separati este rau?

Raspuns: Da. Si o “persoana mare” trebuie sa inteleaga asta de asemenea. In realitate nu va planificati sa ii povestiti despre intentia altruista Lishma, nu-i asa? El nu este inca pregatit in interior pentru asta. Este scris, “Ridicati un tanar in felul sau propriu.”

Intrebare: Inseamna asta ca asemeni oamenilor care folosesc Facebook ca mijloc de a forta producatorii sa scada preturile produselor lor, ar trebui sa determinam guvernele sa se uneasca?

Raspuns: Da. Cautam experti, care nu doar sa inteleaga idea, dar care sa fie capabili sa actioneze si apoi sa faca lucrurile sa se intample. Exista mai multe milioane de oameni in lume care ar dori  si sunt capabili sa se alature acestei munci care va trebui sa fie facuta. Aceasta “armata” are nevoie doar sa fie organizata pentru ca obiectivul sa fie indeplinit.

Intre timp, vom ramane in spatele scenei. Astazi nu mai avem nevoie de televiziune. In fond, toata umanitatea este deja prezenta pe internet. Aceasta este singura cale prin care vom fi capabili sa ne organizam noi insine si in acest fel diseminarea noastra va fi bine facuta. Acestea sunt schimbarile pe care trebuie sa incepem sa le facem acum, fara intarziere.

Din partea 5 Lectia Zilnica de Cabala 7/13/11, “Arvut”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: