Explorează prezentul pentru a ajunge la viitor

Întrebare: Dificultățile în comunicarea dintre oameni apar de obicei din neînțelegeri, frică sau dezgust. Cea mai mare problemă este atunci când două persoane nu se înțeleg reciproc și, din această cauză, nu pot stabili un contact.

Cum pot găsi modelul corect de comunicare, în special în cadrul cursurilor de educație integrală în care oamenii vin pentru a se apropia?

Răspuns: În primul rând, studenții trebuie să-și imagineze o stare viitoare în care se înțeleg reciproc, sunt conectați între ei și au un câmp senzorial conceptual și logic comun.

Ei încep acolo, ca și cum ar fi într-adevăr deja în acea stare viitoare, și ulterior află cât de diferită este, de fapt, de ceea ce au astăzi și ce mai au de făcut pentru a ajunge acolo.

Apoi, ei includ treptat starea actuală, care toți sunt de acord că este contrară viitorului și văd cum totuși se pot apropia de dragul acestuia.

Întrebare: Deci, mai întâi, trebuie să descriem oamenilor viitorul, astfel încât ei să-l dorească și, atunci când încep să se străduiască pentru acesta, să exploreze în continuare prezentul?

Răspuns: Da. Cred că aceasta este cea mai bună soluție. Atunci vor înțelege de ce trebuie să sacrifice ceva pentru a veni la acest viitor.

Din „Abilități de comunicare” KabTV, 14/10/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed