Externalitatea serveşte internalitatea

Întrebare: Facem multe acţiuni externe, dar care este modul corect în care ne comportăm la nivel intern?

Răspuns: Externalitatea trebuie să facă numai ceea ce ajută munca interioară.

Trebuie să îmi asigur o existenţă normală în această lume. Asta este obligaţia fiecărei persoane! Totuşi, toate celelalte acţiuni ale mele, dorinţe şi gânduri, trebuie să fie direcţionate către punctul de contact cu spiritualitatea. În conformitatea cu asta, trebuie să verific în grup, acasă, la muncă şi în mine însumi: Ce fac cu viaţa mea?

Ştiinţa Cabala nu cere unei persoane să fie un înger. Dar o persoană care vrea să avanseze trebuie să caute mijloce pentru a creşte eforturile sale şi să întărească conexiunile pentru a avansa mai repede şi mai eficient.

În esenţă, nu există niciun incident, nicio acţiune sau vreun eveniment în viaţa unei persoane care să nu poată fi folosit pentru a fi benefic dezvoltării sale spirituale. Trebuie doar să ştie cum să realizeze acest lucru, pentru că nu există nimic accidental. Totul are un motiv: Totul vine de sus intenţinat şi cu un scop. Trebuie doar să dai atenţie jocului pe care Creatorul îl joacă cu noi. Dacă nu ne gândim adânc la ceea ce ni se întâmplă, atunci sfârşim ignorând ceea ce Creatorul încearcă să ne spună!

În alte cuvinte, natura (sau Creatorul, ceea ce este acelaşi lucru, o lege şi un plan), ne trezesc noi informaţii, Reshimot, în fiecare moment. Aceste Reshimot sunt disfuncţionale şi noi trebuie să le aducem înapoi – de la partea stângă şi dreaptă – către punctul de unitate. Trebuie să verific în mod constant dacă intenţia mea este corectă şi în asta constă întreaga mea muncă.

Dacă sunt concentrat pe asta în dorinţa şi gândul meu, atunci pot lucra în orice meserie, pentru orice număr de ore şi pot face orice acţiune. Nu mă va mai dernaja!

Din lectia 3 de la congresul WE! din 4/1/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed