Extinde imaginea Creației

Tora, Deutoronomul, 2:31 – 2:34 Atunci mi-a zis Domnul : „Iată, încep să-ți dau pe Sihon Amoreul, regele Hesbonului și pământul lui ; începe a stăpâni pământul lui”.  Iar Sihon, regele Hesbonului, cu tot poporul său, ne-a ieșit înainte să se lupte la Iahaț.  Dar Domnul Dumnezeul nostru 1-a dat în mâinile noastre și l-am bătut pe el și pe fiii lui și tot poporul lui. În vremea aceea am luat toate cetățile lui și am nimicit toate cetățile lui, bărbați, femei și copii și n-am lăsat pe nimeni viu.

Femeile, bărbații, copiii și orașele sunt dorințele egoiste care există într-o persoană. Se spune că o persoană este o lume mică și, prin urmare, toate dorințele sale sunt clasificate pe categorii și nivele.

Întrebare: Dar aici se vorbește despre distrugerea dorințelor ?

Răspuns: Distrugerea dorințelor egoiste înseamnă corectarea lor în dăruire și iubire.

Tora: Deutoronomul, 3 : 1 Ne-am întors apoi de acolo și am mers către Vasan, însă ne-a ieșit înainte cu război Og, regele Vasanului, la Edrei, cu tot poporul său.

Tora: Deutoronomul, 3 : 11 – 3-12  Căci numai Og, regele Vasanului, mai rămăsese din Refaimi. Iată patul lui, pat de fier și astăzi este în Rabat-Amon : lung de nouă coți și lat de patru coți, coți bărbătești. Pământul acesta l-am luat atunci începând de la Aroer, care este lângă răul Arnon ; jumătate din muntele Galaadului cu cetățile lui l-am dat semințiilor lui Ruben și Gad ;

Fierul reprezintă cel mai scăzut nivel al egoismului, la fel ca și aurul, argintul și cuprul. Prin urmare, prima data putem cuceri acest nivel .

De fapt, metoda cabalistă este aceeași pentru atingerea tuturor nivelelor. De ce sunt descrise atât de detaliat ? Pentru că un om care stă să între în sistem, să-l simtă, revelează uriașe variații în tot ceea ce se i se întâmplă.

Simte toate acestea în interiorul său. Pentru el este o revelare a acestei lumi și a Universului !  Trece în interiorul materiei, în interiorul forțelor care controlează și, în loc de mică noastră planetă, vede forțele care guvernează Universul. Întreagă imagine a creației se întâmplă în interiorul sau și îngheață în față ei în admirație.

De aceea, este descris atât de detaliat în Tora.

Din emisiunea de pe Kab TV ”Secretele Cărții Eterne” din 03.02.2016

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: