Fă planul Creatorului să se împlinească

Întrebare: Probabil toate sufletele sunt un singur organism. Dar cum putem să spunem că întreaga umanitate este un singur organism? Ce fel de organism este acesta? Cum este conectat?

Răspuns: Noi nu vorbim despre corpurile fizice. Noi vorbim despre sensul interior al creației, încotro se îndreaptă, scopul este îmbibat cu el și ce motivări acționează în el pe fiecare nivel.

Nivelele inanimat, vegetal, animal și uman ale naturii au propria lor putere interioară, vectorul lor propriu. Totul atârnă de direcția acestui vector, chiar și dacă eșuăm să realizăm că există în cea mai mică granulă de nisip așa cum o face într-o parte imensă, îndepărtată a universului.

Părțile inanimate, vegetale și animale ale naturii sunt subordonate nivelului uman. Dacă ne-am direcționa pe noi înșine corect unul spre celalalt, dintr-o dată am găsi ca toată natura, tot cosmosul se schimbă, obiectele lor ar deveni mai benevolente unele spre celelalte.

Noi am vedea că nu există explozii care sa se întâmple aleatoriu, nicio separare sau îndepărtare. Am vedea sensul a tot ce se întâmplă în noi, în noi sau în afara noastră, în spațiu, în găurile negre, în tot.

Întreaga natură nu este doar materie ci un gând. Acest gând, pe nivele diferite, tinde spre perfecțiunea sa, spre realizarea sa. Asta este ceea ce Cabala numește gândul creației.

Noi trebuie să încercăm să facem acest plan al creației să prindă viață ca să ajungă la esența sa singură, finală, la forma și realizarea sa.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 4/19/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed