Fa-ti munca ca un profesionist

Intrebare: Eforturile noastre pot fi vazute ca o pregatire pentru munca spirituala?

Raspuns: Da, pot. Efortul este o idée mai mare. Totusi, intelege urmatoarele:

1. Nu inseamna sa alerg aiurea fara motiv, ca un copil pentru care alergatul in sine este un motiv suficient. Mai degraba, efortul meu trebuie sa aiba un scop. Il depun acolo unde este ruptura, in uniunea cu ceilalti, intrucat din dragostea celorlalti voi obtine dragostea pentru Creator.

2. Efortul trebuie sa fie motivat de Lumina care, in principal, imi adapteaza pasul urmator. Acolo as putea intalni o mai mare disperare sau o atingere mai inalta, o mai mare goliciune sau o mai mare implinire. Nu conteaza ce este. Acesta este urmatorul stadiu al calatoriei deoarece ne miscam inainte intre linia stanga si linia dreapta.

Deci, in afara de locul potrivit pentru a depune efort, mai am nevoie de adevarata sursa de Lumina, cartile care sa ma conecteze la ea. De aceea, trebuie sa fiu cu gupul care studiaza sursa.

3. Suplimentar, am nevoie de un mentor pentru toate aceste 3 unelte ca sa stiu cum sa folosesc corect cartile si cum sa ma asociez grupului.

Daca cineva are toate aceste 3 unelte si stie cum sa le foloseasca, totul e aranjat. Acum totul depinde de el. In timp, trebuie sa evalueze aceste trei componente: profesorul, cartile si grupul, si sa caute o oportunitate ca sa le utilizeze in cel mai eficient mod.
Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 1/9/2011, “Care sunt fortele care sunt necesare in munca”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: