Faceţi alegerea corectă şi veţi fi binecuvântaţi

Întrebare: Când iese din deşert o persoană, dacă totul este conform voinţei Creatorului?

Răspuns: Nu este totul conform Creatorului, deoarece, dacă ar fi fost astfel, de ce ar fi creat El întreaga creaţie? O persoană primeşte un element numit liber arbitru şi, folosindu-l, fiinţa creată determină că este independentă. Este motivul întregii creaţii, doar pentru acest punct, acest discernământ. Toată munca noastră constă în a-l dezvolta şi tot restul nu contează deloc, deoarece, totul este de fapt, în numele Creatorului.

Creatorul se joacă cu diferite condiţii în jurul nostru dar, încearcă să ridice fiinţa creată prin asta, astfel încât să fie asemenea Lui. Deci, pe de o parte, Creatorul controlează fiecare stare, desigur. Pe de altă parte, dominaţia Sa este până la un anumit punct, în care trebuie să alegem. În momentul în care am ajuns la această linie şi trecem prin patru faze de dezvoltare, deoarece fiecare stare are propria HaVaYaH, totul depinde de răspunsul nostru, dacă utlizăm toate mijloacele care ne-au fost date pentru a ne întări prin susţinerea grupului, conform “ cel care alege mediul bun de fiecare dată”.

Noi trebuie să devenim mai puternici prin suportul grupului, să cer ca prietenii să mă impresioneze mai mult, să ajung la ei mai mult. Dacă fac acest lucru, asta înseamnă că am împlinit liberul meu arbitru şi că merit progresul. Astfel, în conexiunea care este atinsă între noi, descopăr sistemul şi înţeleg, mă înţeleg cu sistemul ca un tot. Prin sentimentul de unitate cu sistemul, de fapt, mă simt mai aproape de sentimentul de Creator.

Apropiind şi unind cele două contrarii – întreg sistemul şi eu într-un tot – mă pregătesc să simt discernăminte, care sunt toate numite Creator. Deoarece, Creatorul este mereu revelat între două puncte opuse, fiind deasupra, conectorul general din interiorul lor. Eu am mereu liber arbitru! Dar, dacă nu îl utilizez în momentul potrivit, forţa naturii, numită planul natural de evoluţie (în timpul său), începe să funcţioneze şi să îmi organizeze condiţii diferite. Apoi, pierd liberul arbitru pe care-l aveam mai devreme şi întâlnesc, deja, condiţii diferite. Asta înseamnă că, Creatorul a retras o anumită literă, un înger care mi-a fost trimis şi plasează o altă literă în loc, un alt înger dificil.

Atunci, avansez conform unui nou model, în cadre diferite. Creatorul mă luminează într-un nou model, o literă diferită şi atunci, sunt sub dominaţia unei noi Providenţe, în care trebuie să fac, de asemenea, propriile alegeri libere. Acest lucru se întâmplă de fiecare dată.

În final, după toate literele, trebuie să iau litera Bet, adică o binecuvântare. Asta înseamnă că, trebuie să înţeleg că am nevoie de forţa superioară pentru a aduce pacea între noi.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala,  25.11.2013, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: