Faceți alegerea voastră

Întrebare: Cum pot avansa dacă am nevoie să ajung la o stare în care nu vreau scopul spiritual, ci să rămân în viața materială?

Răspuns: Trebuie să ating starea de Reshimo de Aviut sparte. Înțeleg că nu vreau nimic altceva, doar să rămân într-n loc confortabil pentru mine. Dar cu asta, există un Reshimo de Hitlabshut în mine, care este ceva de la un nivel deasupra acestei lumi.

Pe de o parte, determin că vreau să rămân un animal. Dar, împreună cu asta, am un scop spiritual, o lume superioară, și sufăr pentru că nu fac parte din ea și că rămân la nivelul acestei bestii și în afară de asta, nu am nevoie de nimic. Știu că bestia va rămâne ca atare și că există un nivel mai ridicat.

Vreau cu adevărat să ating acest nivel mai ridicat și, în același timp, conform dorinței de Aviut (grosime) al meu, nu sunt atras decât de comoditate și confort, pentru a rămâne în acest vis. Asta este ceea ce vrea inima mea.

Dar punctul din inimă mă cheamă să ies și să ating spiritualitatea. Este imposibil să înțeleg cum aceste două contrarii se află în mine. Ce trebuie să fac dacă sunt sfâșiat între cele două? Ce va determina alegerea mea?

Din partea a treia a Lecției zilnice de Cabala, 31.03.2014, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed