Famila şi căsătoria, partea 2

Este familia o combinație a opuselor?

Întrebare:  Dacă o familie este o combinație de două opuse, atunci pentru a crea o familie bună ar trebui să găsești pe cineva opus pentru a obține o conexiune mai bună?

Răspuns:  Nu, nu neapărat. Depinde de nivelul despre care vorbim.

Dacă vorbim de om, adică de nivelul animalic, corporal, atunci nu este nevoie de improvizație. Dimpotrivă, ar trebui să existe asemănări și, cu cât este mai aproape, cu atât mai bine.

Dar dacă vorbim de dezvoltarea care nu poate exista la nivel animalic (trupesc), atunci, desigur, este nevoie de opoziție.

Din punctul de vedere al Cabalei, dacă oamenii doresc să se unească între ei într-o familie, ei ar trebui să fie cât mai asemănători unii cu alții în modul lor de viață, limbaj și tot ceea ce este posibil.

Întrebare: Dacă vorbim despre familie ca națiune sau întreaga umanitate, atunci trebuie să fim diferiți?

Răspuns:  Da. Dacă vorbim despre reunirea tuturor, așa cum se spune, într-o singură familie, atunci acesta este sistemul lui Adam HaRishon

Există deja mai mult pluralism și îndepărtare reciprocă, dar în același timp există și un acord în sensul că este necesar să ne unim peste toate problemele și dezacordurile, atât timp cât societatea se ridică pe sine.

Din KabTV „Fundamentele Cabalei”, 1/1/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed