Familia Creatorului

Intrebare: Daca pasesc in credinta deasupra ratiunii, asta inseamna ca sunt miscat de mintea grupului?

Raspuns: Nu exista grup in afara mea. Grupul este „pictat” in interiorul meu ca toate celelalte realitati. Notiunea de grup ar trebui inteleasa ca ceva dat de Sus. In acest fel, Creatorul ma lasa sa vad prietenii astfel ca, aranjandu-mi relatiile cu ei, voi fi in stare sa imi construiesc relatia cu El.

Intai de toate, il doresc pe Creator. Dar se pare ca El plaseaza o conditie in fata mea:” Vrei sa fii in conectare cu mine? Atunci fii te rog amabil si fii dragut cu cei care Imi sunt apropiati. Acesti oameni, grupul in care te-am adus, sunt familia mea. Vrei sa faci ceva dragut pentru mine? Nu o sa accept nimic de la tine, dar voi privi cum ii tratezi, ce cadouri le faci si cat de bun esti cu ei. Demonstreaza-ti dragostea fata de Familia Mea, si Imi vei deveni apropiat si drag.

De aici devine clar daca tu chiar doresti apropierea neconditionata de Creator sau te bazezi pe calcule egoiste. Daca iti tratezi prietenii bine, fara a tine seama de cum ii vezi si le devii apropiat, atunci intr-adevar iti doresti sa fii apropiat Creatorului. Daca nu esti capabil sa le fii apropiat, atunci un motiv egoist te impinge catre Creator si pentru ca nu este bun pentru Creator, ramai afara.

In acest fel ar trebui sa vedem lumea intreaga. Creatorul ne ofera realitatea ca un mijloc de  ajuta la corectia noastra si aducerea noastra la o totala echivalenta cu El.

In acest fel ar trebui sa vedem intreaga lume. Creatorul ne ofera realitatea ca mijloc de a asista la corectia noastra si de a ne aduce la o echivalenta totala cu El.
Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala 10/10/10,  Insemnatatea principiului deasupra ratiunii

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: