Fanatism sau realizare?

626Comentariu: Conștiința colectivă îndreptată spre un scop comun deține o anumită putere. Nu este vorba de un avantaj individual, ci de un avantaj de grup atunci când oamenii se unesc fanatic, egoist, pentru a câștiga ceva. Dacă studenții dumneavoastră rămân uniți, au un cu totul alt calcul care înlătură toate barierele. Acest lucru este palpabil. O putere atât de mare se dezvăluie în asta încât oamenii nu o pot explica.

Răspunsul meu: Aceasta este forța interioară de unitate a grupului care este mai mult sau mai puțin corect format și care urmărește un singur scop: să reveleze Creatorul în această unitate și să-L bucure.

Dar, în același timp, nu este fanatism. Fanatismul implică calități complet diferite de unificare, opuse celor despre care vorbim noi. Nu poate exista fanatism în Cabala, deoarece aici totul funcționează pe baza tuturor forțelor opuse posibile.

Comentariu: Adversarii Cabalei încearcă să vă atribuie stereotipuri de cult.

Răspunsul meu: Nu, noi nu suntem nimic asemănător cu un cult, deși adversarii noștri încearcă să ne impună această etichetă.

Faptul este că, în primul rând, noi urmăm o metodologie străveche. Aceasta este anti-egoistă, ceea ce înseamnă că te dezvoltă gradual și te forțează să te ridici din ce în ce mai sus de tine însuți, fără nicio limită. În niciun caz nu venerați pe cineva ca pe un guru.

Acest lucru pur și simplu nu poate fi, deoarece suntem cu toții complet egali și echitabili în fața Creatorului. Și, cel mai important, fiecare dintre noi are o linie de stânga care nu se regăsește nicăieri, nici în religii, nici în secte, etc.

Linia stângă este linia de verificare, examinare și analiză, atunci când trebuie să lucrezi la opusul tău, să te întorci pe dos și să explorezi cu ce forțe lucrezi. Trebuie să răspunzi în mod constant la întrebări: „Este adevărat sau totul este o minciună? Nu există un Creator, nu există un grup și, în general, nimeni și nimic, așa că cine sunt eu din interior?”.

Trebuie să te examinezi pe tine însuți constant, să dezvălui lucruri și să te modelezi, dintr-un egoist, într-un altruist, în timp ce toate acestea merg împotriva întregii tale forțe sau dorințe. O astfel de formare din calități opuse nu se găsește nicăieri. Acesta este cel mai important lucru.

Prin urmare, toți oamenii din lume, indiferent de cercurile, religiile, sectele, tendințele sau mișcările lor, sunt doar niște marionete unilaterale.

O forță specifică a naturii lucrează asupra lor și atât. Numai un cabalist lucrează cu două forțe opuse în el însuși și se află constant într-o luptă și o examinare internă, trezindu-se și construindu-se pe sine din două forțe opuse.

Așadar, nu există fanatism; nu există închinare la nimeni sau la ceva. Există o unificare absolut egală și nouă în fiecare clipă, în numele unei singure categorii superioare—Creatorul, care, de asemenea, se îndepărtează de orice închinare, pentru că este o calitate. Dacă o dobândești, aceasta se manifestă în tine. Adică, îl construiești pe Creator în tine însuți și apoi descoperi această calitate, deși El Însuși nu este acolo.

Din „Am primit un apel. Fanatism sectar” de la KabTV 19.10.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed