Fără ajutor nu se poate

Întrebare: De ce vrea Creatorul să-l aducă pe om la înțelegerea și conștientizarea faptului că noi nu suntem capabili să ne atingem singuri scopul?

Dacă aș fi știut asta când am început să studiez înțelepciunea cabalei n-aș fi continuat!

Răspuns: Îți poți atinge scopul, dar ai nevoie de ajutor! În viața obișnuită când erai bebeluș, copil mic sau când ajungeai într-un loc nou știai tu oare cum să te descurci fără ajutor?

Omul nu poate să facă nimic singur: alții îl asistă când se naște, îl învață și îl înmormântează. Omul nu este capabil să se ajute singur sau se ajute pe el însuși și, și nici acum, și încă mai mult de atât, să-și schimbe singur caracterul.

Întrebare: Și atunci de ce Creatorul abuzează de mine atât de mult, trimițându-mi necazuri?

Răspuns: Creatorul îți da aceste execitii pentru că în final tu să te întorci către El și pentru că această întoarcere să fie făcută pentru echivalentă de formă, pentru alipire și echivalarea cu El.

Și în loc de asta tu când te întorci la Creator îi ceri să-ți dea succes în lumea asta: sănătate, bani, respect, și toate astea cât se poate de mult și, în plus, să-ți dea și pentru lumea de apoi. Și tu te plângi că nu le capeți toate acestea. Asta este că să te învețe să nu fii atât de egoist materialicește, și să fii om, Adam, care îi seamănă Creatorului. Trebuie să fii frecat și șlefuit de multe ori până ajungi să înțelegi ceea ce trebuie să ceri. Cel mai important este să ceri din înțelegerea și conștientizarea că nu-ți trebuie nimic altceva decât să fii asemenea Creatorului și detașat de ține.

Lecţia zilnică de cabala 5/13/14 Scrierile lui Baal Ha Sulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed