Fără alte lovituri

Întrebare: Suntem făcuţi pentru a primi plăcere, fericire. De ce trebuie atunci să simţim durerea altora? De fapt, dacă sufăr de durerea întregii umanităţii, aş avea un atac de cord.

Răspuns: Crezi că o mamă nu doreşte să cunoască durerea copilului său pentru a învăţa ce este în neregulă cu el? Iubirea o face să simtă ce îi lipseşte copilului.

Şi orice lipsă este de fapt o durere. Pot simţii durerea pentru că nu am o viaţă sau pentru că doresc ceva dulce. Într-un fel sau altul, dacă iubeşti, doreşti să simţi ce îi lipseşte celui iubit, astfel încât să îi dăruieşti ce îi lipseşte şi să te bucuri făcând asta.

Normal, nu vorbim de catastrofe, pe care dacă le-am co-experimenta am avea cu siguranţă un atac de cord. Imaginaţi-vă asta: mii dintre urmaşii voştrii sunt morţi şi sute de mii sunt sărăciţi. Nu veţi fi în stare să suportaţi asta. Şi totuşi, acest tip de empatie se revelează treptat în noi.

De fapt, cu toate că este imposibil de eplicat acum, dacă i-aţi iubi cu adevărat chiar acum, aţi fi în stare să vedeţi că toţi sunt bine. Descoperind iubirea, v-aţi schimba percepţia realitaţii conform cu dorinţele voastre spirituale noi.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 3/18/2011 on Principiile Educaţiei Globale

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: