Fără exteriorizare nu există interiorizare

Întrebare: Dacă avem de-a face cu o dezvoltare interioară, spirituală, atunci de ce sunt atât de importante activităţile externe, cum ar fi participarea la lecţii şi congrese?
Răspuns: Totul începe cu nivelul mineral. Până când nu parcurg în mod natural primele trei niveluri: cel mineral, vegetal si animal, nu voi ajunge la nivelul de vorbitor şi la nivelul Creatorului.
Şi conform cu asta, este imposibil să mă opresc la jumătatea drumului sau să se anulez ceva dacă este „inutil „. Astfel, mă ridic din pat dimineaţa, mă spăl pe dinţi, pe faţă,  şi merg la lecţii … Iar în tot acest timp trebuie să fiu strict, punctual, corect, fără ezitare.

Dar nu , „astăzi, eu sunt într-o stare de spirit mai filozofică. Stau acasă, singur,  şi meditez la viaţă. Nu vreau să fiu sub influenţa grupului. Nu vreau să fiu împreună cu prietenii. Dimpotrivă , am nevoie de o pauză , pentru a scăpa de ei. La urma urmei, o persoană este o fiinţă independentă şi nu depinde de nimeni. Deci, nu voi fi dependent de grup şi nu voi face ceea ce fac ceilalţi. Trebuie să fiu mai mare decât ei. ”

Concluziile sunt aparent corecte şi logice, dar sunt greşite de la rădăcină. Nu este scris degeaba, „Eu locuiesc în mijlocul poporului meu.” Creşterea este posibliă numai în cadrul grupului, între cei mulţi, care sunt integraţi reciproc unul în celălalt fără nici o condiţie. Creatorul mă aduce la grup şi spune: „Ia-l ” Iar apoi este alegerea mea, dacă am luat acest cadou de la El. Sau îl refuz cu mândrie? Toate nivelurile sunt construite unul deasupra celuilalt, fără a anula pe cel precedent, ci doar prin adăugarea la aceasta a unui nou atribut .

Din partea a 4a a Lectiei zilnice de Cabala 1/21/14 , Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: