Fără pregătire – Fără congres

Întrebare: Ştim, deja, că gândul are o putere enormă. Puterea suportului psihologic de colaborare a fost documentat în cercetarea ştiinţifică. La congres, suntem cu toţii într-un singur gând spre obiectivul comun. Eforturile noastre sunt înregistrate undeva, sau pur şi simplu, se „dizolvă în aer”?

Răspuns: În primul rând, toate acţiunile noastre – bune şi rele, bine şi rău, adevărat şi fals – sunt „înregistrate”. În general, aşa cum o ştim, creatura trece prin trei etape:

–          În primul rând, Malchut al Lumii Infinitului înainte de restricţie;

–          A doua condiţie este procesul prin care lucrurile următoare se produc pentru noi: coborârea lumii, spargerea, dezvoltarea în această lume şi ascensiunea înapoi

–          În cele din urmă, ajungem la a treia stare, acelaşi Malchut al Lumii Infinitului, dar care este complet corectat şi este de 620 de ori superior primei stări.

Astfel, coborârea se sus în jos şi ascensiunea inversă sunt considerate ca o singură stare.

Şi a doua stare este pregătirea celei de a treia stări şi ultima: finalul corecţiei. Totuşi, vom atinge finalul corecţiei în fiecare acţiune individuală, ca mici părţi ale sistemului general, aderând progresiv într-o mare “parte integrală”.  De fapt, această “integrală” este o sumă calitativă nouă de mici “sectoare”.

Se pune întrebarea:  Cum putem face ca, pentru fiecare etapă, să obţinem rezultatul corect în fiecare parte?  Răspuns: Numai prin pregătire, deoarece lucrul principal pentru noi este munca spre corecţia finală, colectivă şi individuală.

Deci, acum, noi trebuie să muncim cu privire la pregătire. Au rămas mai puţin de trei săptămâni până la congresul din St. Petersburg şi trebuie să ne pregătim corect.

Nu contează cu ce grup voi participa la acest congres, mă pregătesc astfel încât să mă deconectez de la lumea întreagă, de orice influenţă exterioară: fără radio sau TV, fără cărţi, fără activităţi exterioare. Timp de trei zile, prietenii mei şi cu mine mergem la “mare adâncime”, indiferent unde suntem fizic. Formez un “balon” pentru mine cu prietenii mei, mă ascund în el de toate interferenţele lumii şi mă deschid la acţiunea (influenţa) congresului.

Şi, toate acestea trebuie organizate în avans, prin conectarea la grupul cu care voi petrece aceste trei zile sau cu cei care vor veni la St. Petersburg. Trebuie să mă pregătesc pentru a mă detaşa de lume, trebuie să fiu pregătit să mă conectez cu grupul, să mă dizolv în el şi să mă predau ca un fetus în pântecele mamei. Dacă, să zicem, prietenii mei şi cu mine suntem la un congres oglindă, atunci noi vom primi hrana, Lumina vieţii din St. Petersburg, ca prin cordonul ombilical.

Pe scurt, pregătindu-mă pentru congres, trebuie să realizez aceleaşi condiţii pe care le are embrionul în uter. Nu numai că am această imagine în faţa mea, dar o simt. Şi asta atinge întregul meu drum spiritual, şansa mea de a realiza ceva în viaţă.

Prietenii care vin la congres trebuie să înţeleagă: sunt într-un loc care trebuie izolat de influenţa exterioară. Lăsaţi oraşul să-şi desfăşoare propria viaţă, lăsaţi atmosfera să radieze “emanaţii” în toată lumea, la asta trebuie să lucrăm.

Acest congres poate deveni unic şi poate câştiga putere fără precedent, dacă ne pregătim doar pentru el, în mod corect, dacă ne izolăm de impulsurile înconjurătoare care sunt literalmente “în aer”, dacă ne detaşăm pe plan extern şi intern.

Sper că toţi participanţii se vor curăţa de influenţele exterioare şi vor veni deja pregătiţi, astfel ca fiecare să devină “uter” pentru fiecare “embrion” în corpul colectiv şi că toată lumea vrea să primească hrana de la profesor şi prin el, de la rădăcina superioară. În cele din urmă, toată lumea are nevoie să formeze această stare următoare, urmând numai aceste condiţii.

Aici este pregătirea: Îmi imaginez participanţii, pe mine, îmi imaginez cum mă voi hrăni în separare de tot ce este extern, aderând la corpul mamei, anulându-mă înaintea acestuia. Constant, trebuie să mă gândesc la asta, să trăiesc într-un punct care devine starea mea obişnuită. Apoi, sosit la congres, voi rula, automat, în direcţia bună.

Şi, în plus, trebuie să îi facem pe organizatori să înţeleagă ceea ce aşteptăm de la ei. Nu ne pasă de frumoasele bannere de pe pereţi şi alte decoraţiuni. Noi evaluăm organizarea doar prin abilitatea sa de a ne pregăti “uterul”, un grup în adevăratul sens al cuvântului. Astfel, adevăratul organizator nu este cel care conduce activităţile, ci cel care organizează această “izolare spirituală”, această lume spirituală în care trăim timp de trei zile.

Congresul de la St. Petersburg ne costă enorme eforturi şi bani. Deci,cum putel lăsa să-şi urmeze cursul? Am putea să trecem acele milioane de dolari în diseminare. Totuşi, merită, cu condiţia ca noi să înţelegem că totul este determinat de pregătire. În caz contrar, nu este cazul să mergem la St. Petersburg, chiar şi gratuit.

De aceea, vă avertizez: acum ni se cere să ne pregătim în mod corect. Toţi prietenii noştri, indiferent unde vor organiza acest congres, trebuie să se gândească la acest subiect, trebuie să fie împreună, să se unească şi să discute despre pregătire, fără să depindă de nimeni. Noi decidem cum să realizăm spiritul corect, modul de a forma “uterul” în care vom atinge adevărata realizare spirituală. Aceasta este extrem de important.

Altfel, în ciuda eforturilor investite, vom reveni ca după “un festival”, “o petrecere”, nu o acţiune spirituală, cu o senzaţie încă şi mai mare de gol.

Nu este o coincidenţă faptul că v-am vorbit în avans despre succesul congresului de la Krasnoyarsk, prietenii s-au pregătit pentru el timp de şase luni,  într-o mare tensiune interioară. S-au investit complet, de asemenea şi financiar. Cortul în care evenimentul a avut loc i-a costat două milioane de ruble. În plus, au colectat bani pentru a aduce oameni care locuiau departe. Mulţi au fost în tren timp de câteva zile, chiar şi o săptămână iar unii au resimţit un impuls în timpul congresului şi au venit aici pentru o zi şi jumătate. Aceasta este investiţia reală…

Deci, nu există pregătire, nu există congres. Dacă o persoană nu s-a pregătit, aş returna biletul dacă aş fi în locul ei. A sosi fără pregătire produce coborârea prietenilor şi asta vă loveşte ca un bumerang şi mult mai puternic. În acest caz, nu ar trebui să fiţi acolo. Este spus, “a ţine păcătoşii afară este bine pentru ei şi bine pentru lume”.

În ceea ce priveşte congresul oglindă din noul nostru centru din Israel: dacă e doar o mică reuniune pentru a decide cu privire la loc, la organizarea sarcinilor acolo şi la a privi ceea ce se întâmplă pe ecrane, va fi o pierdere – eforturi inutile.

Toată lumea trebuie să aducă buna intenţie la congres, în funcţie de gradul său. Această intenţie este acumulată “prin bănuţi” pentru ziua respectivă. Dacă nu o faceţi, vă recomand să nu faceţi nimic: Este preferabil să rămâneţi acasă şi să priviţi la televizor. Nu veţi lovi ţinta fără eforturi, fără intenţie, dimpotrivă, veţi fura puterea prietenilor, în loc să adăugaţi forţă pentru ei.

Nu este vorba de semne exterioare, dorinţa trebuie să ardă în voi, astfel că acum, vom ridica împreună MAN, cererea corecţiei noastre. Ce este? Dorim ca Lumina care ne uneşte să vină la noi. În unitatea noastră, dorim să revelăm forţa superioară şi să simţim cum noi Îi aducem bucurie. O persoană vizează grupul şi de la grup la Creator. Este “Israel” (ישראל), adică “direct la Creator”, (Yashar-El – ישראל).

Avem nevoie de acelaşi congres ca la Krasnoyarsk, doar cu un nou Aviut, adică o nouă profunzime a dorinţei. Să luăm exemplu de la Krasnoyarsk şi să facem la fel la St Petersburg. Aceste două congrese sunt ca unul. În limbajul Cabala, putem să le numim “două capete ale Partzuf” – Rosh de Hitlabshut şi Rosh de Aviut.

Prin urmare, adăugarea pe care trebuie să o simţim este adăugarea Luminii care Reformează. La Krasnoyarsk, era o dorinţă “transparentă”, pură, dirijată în sus, relativ gata pentru orice şi, la St Petersburg va fi “egoismul unui mare oraş”, grosimea dorinţei.

Dar, nu trebuie să ne bălăcim înăuntru, ci să ne ridicăm la starea în care eram la Krasnoyarsk. De-a lungul congresului, trebuie să ne menţinem “în aer”, deasupra egoismului, deasupra raţiunii. Şi asta este ceea ce ar trebui să pregătim.

Nu trebuie să muncim în aceeaşi grosime, ceea ce este imposibil şi inutil. Sarcina noastră constă în a urca mai mult şi mai mult şi acum, în timpul pregătirii. Pregătirea este o acţiune potenţială: Nu am ajuns, încă, la realizarea acesteia, dar deja acţionez la cele mai bune abilităţi ale mele.

De exemplu, mă pregătesc să devin inginer, studiez, muncesc la proiecte, merg la cursuri de formare, şi doar atunci dobândesc profesia. Astfel, în perioada de pregătire, realizez aceleaşi sarcini pe care le voi face mai târziu, dar le execut în pre-condiţii particulare. Pregătirea este, deja, o acţiune, nu o fantezie, nu visele unui viitor promiţător. Acum, deja rămân în contact cu prietenii, încerc să mă conectez cu ei. Discutăm constant evenimentul viitor şi realizarea sa – actuală şi viitoare.

Imaginaţi-vă că organizaţi acest congres pentru câteva mii de persoane. Sunteţi responsabil, totul depinde de voi, în loc de grupul vostru de zece care trebuie să aibă grijă de lucrul cel mai important – a uni inimile. Si acum, acţionaţi, ca un singur om cu o singură inimă.

A patra parte a Cursului zilnic de Cabala, 24.06.2013, Scrierile lui Baal HaSulam

 

One Comment

  1. Multumim mult , este articolul necesar pentru autoanaliza, inainte de congres.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed