Faraon transformă animalul în ființă umană

Întrebare: Ce ajută omul de-a lungul drumului, Creatorul sau Faraonul?

Răspuns: Este același lucru. Trebuie să privesc aceste forțe în același mod și să nu le prefer una în detrimentul alteia, ci să rămân în linia de mijloc. Faraonul mă ajută și Creatorul mă ajută. Scap de la Faraon la Creator pentru a obține ajutor dar, în același timp, voi fi recunoscător Faraonului și îl văd ca forța fără de care nu voi avea nici o conexiune cu Creatorul.

Am o mică dorință de animal de a profita. Dacă Faraonul nu mă lovește, și îmi dă lovituri spirituale, nu voi alerga la Creator pentru a-I cere ajutorul, în căutare de protecție. Faraon mă lovește din nou și din nou și am nevoie din nou și din nou de Creator. Dacă Faraonul nu face nimic și nu mă atinge, voi cădea în animal, în existența corporală. Este imposibil fără Faraon, pentru că fără el, nu voi avansa nicăieri.

Este același lucru cu Mordecai. Dacă Haman nu era dezvăluit, Mordecai ar fi stat liniștit la poarta regelui. Creatorul a dorit să-l ridice pe Mordecai, de aceea el a ridicat pe Haman, așa cum este spus în Megillah.

Din partea a treia a Lecției zilnice de Cabala, 16.04.2014, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: