Faraonul lucrează în beneficiul nostru

514.02Faraonul nu este o dorință de bunăstare materială: bani, faimă, cunoștințe, mâncare și sex. Orice persoană din lume are astfel de dorințe. Faraonul este numele rezistenței spirituale care apare în noi.

Prin urmare, pe de o parte, trebuie să luptăm cu Faraonul, dar pe de altă parte, trebuie să învățăm să lucrăm cu el. Nicio dorință nu poate fi neglijată. Toate au fost create de Creator și trebuie doar să le organizăm corect.

Nu pot tăia și arunca unele dintre dorințele mele, pentru că atunci vor lipsi în sistemul meu. Trebuie să aduc toate dorințele la corecția finală.

Indiferent de dorințele care sunt dezvăluite în mine, trebuie să transfer totul în a dărui grupului și prin el către Creator, numai sub forma „De la iubirea pentru creaturi la iubirea pentru Creator”.

Avansarea are loc tocmai datorită incluziunii noastre reciproce. Cu cât distanța dintre noi este mai mică, cu atât ne apropiem, cu atât ne vom apropia mai mult de Creator. Vom începe să simțim că aceasta este aceeași distanță.

Și atunci vom vedea că și Faraonul lucrează nu împotriva noastră, ci în favoarea noastră. El ne arată doar unde există o lipsă de corecție în relația dintre noi.

Din lecția zilnică de Cabala, 02.02.2021, „Pesach (Paște)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed