Fata Morgana

Intrebare: Este adevarat ca cineva poate sa iubeasca pe altcineva doar in relatie cu dorinta pentru spiritualitate, pentru ca, in acest caz, eu nu sunt obligat sa implinesc dorintele corporale ale altei persoane? De altfel, vad clar ca acum eu nu simt dorinta nici macar sa impart o bucata de carne la masa.

Raspuns: Pentru moment, este suficient pentru noi sa ne unim in dorinta noastra de a ajunge la Creator, insa, mai tarziu, vei avea impresia ca stai langa fiul tau cel mic la masa. Ai fi in stare sa-I insfaci bucata lui de carne si s-o mananci? Asa te vei purta cu intreaga lume.

Insa, de ce este necesar, sau ce vei primi la sfarsit? De obicei, uitam raspunsul la aceasta intrebare, asta este, scopul daruirii si, de aceea, aceasta actiune ne pare atat de artificiala: Tu vei avea impresia ca esti similar cu Creatorul si si-I vei darui Lui placer, dupa ce ajungi la o corectie atat de mareata.

Momentan, nu simti deloc nevoia pentru asta si de aceea un act de daruire ne pare fortat si nerezonabil. Exista un singur scop: similaritatea cu Creatorul. Doar ti se pare ca lumea sufera, ca exista oameni saraci si nefericiti. Insa, de indata ce te corectezi, vei vedea ca toti sunt bogati si fericiti, inteligenti si sanatosi (vezi articolul lui Baal HaSulam “Dezvaluirea si tainuirea Creatorului”).

Noi nu putem intelege cat de iluzorie este toata suferinta din lume. Fiecare persoana isi proiecteaza intentionat o lume urata, asa incat poate sa simta cat de multa nevoie are de corectie ca sa poata vedea perfectiunea. Vedem cu fiecare gandeste diferit si are propria opinie, dared unde vine asta? Este rezultatul faptului ca fiecare vede o imagine diferita a lumii, pentru ca nu exista nici imagine, nici forma: Totul este revelat in proprietatile persoanei.

Cand incep sa dezvelesc adevarul, imi dau seama ca dincolo de toate imaginile lumii, care imi apar in fata ochilor ca si mirajele in desert, exista un singur Gand care proiecteaza realitatea pe care o vad in mod obisnuit. Si aceasta forma este atat de vaga, ca si Fata Morgana care pluteste in aer si se modifica mereu.

Imi pot pilota drumul printre toate aceste fantasme si necunoscutul poate fi invatat doar in grup, caci imi corecteaza in mod continuu  concentrarea mea spre adevar. Adevarul este obtinerea unei singure forte care guverneaza toate Fata Morgana. Obtinand aceasta forta, putem intelege cum creaza toate aceste forme si de ce devenim una cu ea si lucram impreuna ca sa revelam adevarata imagine a lumii.

Este scris ”Omul va da orice ca sa afle adevarul.”
Din partea a patra a  Lectiei zilnice de Cabala 10/3/10, “Iubirea pentru Creator si iubirea pentru fiintele create”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: