Femei la putere

In stiri (Financial Policy) “Pentru prima data in istorie, camerele interioare de conducere la nivel mondial sunt intr-adevar echilibrate. Numirea lui Theresa May ca premier al Marii Britanii, conducerea aparent fara sfarsit a lui Angela Merkel in Germania, prespectivele stralucite pentru Hillary Clinton in cursa pentru presedintia SUA, si prezenta femeilor pe lista scurta pentru a prelua functia Secretarului General ONU, Ban Ki-moon (desi saptamana trecuta sodajele aratau barbatii in topul listei) ar putea insemna ca, pentru urmatorii ani, la adunarile globale, vom vedea la fel de multe esarfe si fuste pe langa costume si cravate.

“Contempland ridicarea femeilor ca leaderi in Marea Britanie, SUA si ONU, este greu sa nu ne gandim la ceea ce lumea de afeceri a numit “stanca de sticla” : notiunea in care femeile sunt propulsate la putere pe fondul crizelor atat de descurajatoare pentru barbatii care au teama de esec, determinand astfel femeile sa se implice in situatiile in care se pare ca nu exista sanse de a castiga.”

“Pe fondul acestor provocari, este tentant sa speram – fiind anumite dovezi pentru a indica asta – ca in aceasta cohorta de femei conducatori, ele se vor intoarce una catre alta ca intr-o forta a solidaritatii, intr-o forma de parteneriate care sa produca rezultate si in zona politica. Betsy Polk si Maggie Ellis Chotas au scris o carte in care argumenteaza ca, atunci cand femeile se vor uni profesional, acestea pot atinge o mare incredere, flexibilitate si o responsabilitate care nu poate fi atinsa in alte relatii de lucru. Deasupra multor discipline academice, studiul arata ca femeile au tendinta de fi mai deschise la munca in echipa decat barbatii.”

Raspuns: Femeile sunt mult mai deschise, mai de echipa si mai putin egoiste in munca de echipa. Ele se sustin, se consolideaza într-un colectiv, un cerc in jurul lor, in timp ce barbatii construiesc o piramida (dominatie).

De asemenea, in imprejurari serioase, barbatii se ascund in spatele unei femei  Trebuie sa se simta langa ea, precum un copil care are nevoie de mama sa.

Nu este nici o diferenta daca este matur si sanatos, acest instinc se regaseste oricum in barbat. Suntem nascuti de femei, suntem educati de femei, hraniti de ele, iar femeile ne protejeaza, imbraca, spala si ne poarta de grija. Cand nu suntem siguri de noi, ne simtim copii, avand nevoie de femei, de suportul matern. Nu se spune degeaba ca in spatele fiecarui barbat de succes sta o femeie.

Pe de alta parte, trebuie sa intelegem ca trebuie sa fie o integrare corecta intre femei si barbati. Problema este ca in timpul nostru, atat barbatii, cat si femeile sunt egoisti, iar cine ajunge la putere nu poate face nimic bun. Un barbat nu se va ascude dupa o femeie si, din pacate, chiar daca femeile functioneaza într-un colectiv, aceasta nu va avea un rezultat bun, pentru ca nici unii dintre ei nu au o metoda de managemenet colectiv.
Lumea noastra devine integrala, atat de mult incat totul conduce spre acest fapt. Realitatea este ca femeile din multe natiuni au ajuns la putere si in natiuni precum Germania, Anglia, SUA si Franta, este un indiciu ca barbatii simt incertitudinea care se afla in subconstientul nostru. Asadar natura reveleaza ca avansarea catre centrul scenei este pentru femeile puternice, in control, calme si de incredere, pe care barbatii o considera mama, de “fusta” careia se pot agata.

Intrebare: Ce se poate astepta de la noi in viitor ?

Raspuns: Un soc serios este de asteptat in viitor, deoarece o femeie la putere este un semn ca situatia este intr-adevar incetosata si neclara.

Trebuie sa intelegem ca, in aceata situatie, in mod expres, in ciuda a tot ce se intampla, barbatii trebuie sa fie in centrul scenei. Este specific pentru barbati sa poata atinge si controla metoda corectarii lumii, vazandu-si rolul pentru a il realiza. In timp ce femeile se adapteaza mereu la barbati, nu este nevoie sa lasam totul in seama lor.

Trebuie luat in vedere ca se afla in fruntea natiunilor fara voia lor, pentru ca am ajuns intr-o mare fundatura. Dar corectia trebuie mereu facuta si actionata de catre barbati.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed