Femei războinice

În Știri (The Wall Street Journal) „Mai multe femei israeliene fac presiuni să se alăture unităților de luptă, armata deschide mai multe posturi pentru ele, dar schimbarile au întâlnit rezistență printre unii foști soldați și in comunitatea religioasă. …

„Eu cred că, în cele din urmă, rolul femeii este de a fi mamă și de a educa copii pe lume”, a declarat pentru Radioul Armatei luna trecută Gen Brig. in retragere Avigdor Kahalani, fost comandant de tanc israelian.

Întrebare: Curând după aceea Kahalani a fost acuzat de șovinism și ca doreste ca femeile să rămână în bucătărie ca sa deserveasca casa și familia. Care este opinia dumneavoastră cu privire la această chestiune?

Răspuns: Eu cred că generalul Kahalani are dreptate. Nu putem merge împotriva naturii. Este deasupra noastră și nu o putem schimba.

O femeie este o femeie. Ar trebui să fie o gospodină, sa nasca și sa faca gospodărie, nu sa traga cu arma. Aceasta nu este pentru ea. Asa ar trebui să fie în conformitate cu Tora si cu intelepciunea Cabala. De aceea, sfătuiesc să oprim acest lucru la timp. Avem suficienta forță masculina pentru a recruta doar barbati în armată.

Întrebare: Nu te temi că femeile vor fi ofensate?

Răspuns: Bineînțeles că nu. Totul depinde de educatia lor. Nu le înjosesc. Eu doar spun că suntem diferiți.

Am servit în armată timp de patru ani și pot să spun că nu văd nici un punct pentru care bărbații și femeile sa deserveasca împreună unitățile militare și, mai ales, unitățile necombatante. Aceasta e o mare responsabilitate.

Bărbații ar trebui să lupte, dar acest lucru nu este pentru femei. Afacerea lor este casa, familia, nașterea. Vorbesc din perspectiva Cabalei si a naturii. Femeile pot reveni la sensul lor numai în alti 30-35 de ani, după ce au făcut multe greșeli, dar nu vor reuși sa meraga împotriva naturii. Nu, cu nimic, și cu atât mai mult în această chestiune.

Noi tulburam natura umană, atât a bărbaților, cat și a femeilor. Trebuie sa facem distincție între cele două și numai atunci va funcționa societatea noastră în mod corespunzător.

Suntem creaturi speciale, atât bărbații, cât și femeile și trebuie să protejăm natura feminină.

Din emisiunea de pe KabTV  „Noutăți cu Michael Laitman” 11/23/16

 

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: