Femeia care își susține soțul va atinge spiritualitatea

Întrebare: În istorie, au existat cazuri în care bărbatul studia înțelepciunea Cabala și soția stătea acasă cu copiii, deoarece îl susținea pe el. Obinea și eá, de asemenea, spiritualitatea?

Răspuns: Avem astfel de exemple. În urmă cu două mii de ani, soția lui Rabbi Akiva, care l-a ajutat în orice, a atins cele mai mari nivele de realizare spirituală.

Întrebare: Ar putea exista o situație astăzi în care o femeie, care îl susține pe soțul ei, să ajungă la spiritualitate fără a deschide o carte nici măcar o dată?

Răspuns: Dacă o femeie îl susține pe soțul ei în toate, se dedică cu toată dorința ei, soțul poate fi chiar leneș, dar dacă ea îl împinge înainte, îl obligă și îl ajută, ea poate atinge spiritualitatea mai mult decât el. Totul depinde de dorința persoanei. Mai mult decât atât, dorința unei femei este mai insistentă și mai serioasă.

Nu pot spune ceea ce este de preferat în lumea noastră, să fii un bărbat sau o femeie, totul depinde de noroc. Dacă o femeie are o dorință serioasă și adecvată pentru scop, atunci se poate întâmpla ca realizările ei ca femeie fizică și ca un om spiritual să fie de mare succes.

Din Lecția de Cabala în Rusă 04/12/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: