Femeia modernă și Cabala

Întrebare: Am auzit că este interzis studiul Cabalei pentru bărbații care au sub 40 de ani și absolut interzis femeilor. Cum se poate acest lucru?

Răspuns: Baal HaSulam răspunde pe larg la această întrebare în Introducere la Studiul celor Zece Sefirot. El spune că nu există limitări, nici în ceea ce privește bărbații și nici femeile. Nu există limitări legate de gen sau vârstă.

Pe parcursul istoriei au existat femei care au fost mari cabaliști, cum ar fi Sara, Lea și Miriam, în comparație cu care bărbații erau doar mici copii. Au existat multe femei care și-au pus amprenta asupra istoriei prin urcarea lor spirituală.

Au existat femei cabalist care s-au aflat la nivelul profeților. Un profet este un nivel spiritual la care omul se conectează cu Creatorul într-o mod total revelat. Au existat anumite femei la care ceilalți, inclusiv cei înțelepți, în vârstă și experimentați veneau ca să primească sfat în ceea ce privește ridicarea lor spirituală. Aceasta înseamnă că erau peste bărbați!

Întrebare: În timpurile moderne și femeile studiază înțelepciunea Cabalei, dar aspiră să ajungă în posturi importante în lumea afacerilor și guvernare. Înseamnă asta că bărbații nu-și îndeplinesc rolul și de aceea femeile se dezvoltă în această direcție?

Răspuns: Da, arată că ne apropiem de sfârșitul lumii. Nu spun asta în sens peiorativ. Este starea în care bărbații își pierd în totalitate dorința de a conduce lumea noastră, în același timp însă, această dorință este aprinsă în femei, acesta fiind unul din semnele că lumea noastră și-a atins starea finală.

Din lecţia de Cabala în lima rusă 9/27/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: