Femeile şi unitatea

962.8Întrebare: Știm cum afectează mediul înconjurător o persoană. Noi  femeile, ascultăm lecția zilnică în fiecare zi și este vorba doar despre munca din grupul de zece: exerciții, sarcina zilnică, ateliere și adunări ale grupurilor de zece. Încercăm să punem în aplicare tot ceea ce auzim de la profesorul nostru.

Ați spus recent că femeile nu trebuie să lucreze la unitatea dintre ele. Dacă acesta este cazul, de ce trebuie să ascultăm lecția și mai ales prima parte despre munca internă și munca în grupurile de zece? Nu ar fi mai bine să nu ascultăm prima parte a lecției pentru a evita confuzia?

Răspuns: Datorită naturii lor de bază, femeile nu pot participa la astfel de activități la fel ca bărbații, deoarece fiecare femeie este individualistă. Spargerea vasului sufletului general al tuturor în cele nouă Sefirot este partea masculină.

Distrugerea Malchut este partea feminină. Distrugerea Malchut este foarte grea, iar femeile înțeleg, de asemenea, cât de greu le este să se conecteze. Pe de altă parte, bărbații se conectează foarte ușor în comparație cu femeile. Egoismul bărbaților este complet diferit de cel al femeilor. Bărbații sunt ca niște copii în comparație cu femeile. Este foarte greu pentru o femeie să facă asta.

Acesta este motivul pentru care femeilor nu li se cere să îndeplinească cerințele serioase care li se cer bărbaților. Subliniez acest lucru, astfel încât să nu fie un obstacol în munca noastră spirituală. Femeile pot face tot ceea ce fac bărbații, pot asculta lecțiile și pot încerca să facă totul. Totuși, în același timp, ar trebui să înțeleagă că va funcționa mult mai încet și va fi mai dificil. Dar apropierea de Creator va fi mai rapidă.

Nu este vorba despre același tip de muncă. La urma urmei, există diferențe între bărbați și femei în lumea noastră. Deci, este imposibil să comparăm perspectivele feminine asupra lumii – atitudinea ei, simţirea ei despre lume, atitudinea ei față de familie, copiii, cu tot ceea ce se întâmplă – cu perspectiva masculină. Nu putem să existăm unul în celălalt. Suntem creaturi total diferite.

Deci, deși atât bărbații, cât și femeile trebuie să se apropie de Creator, inclusiv munca comună între ei, trebuie să fim atenți la atributele noastre de gen.

Întrebare: În ce măsură bărbații trebuie să asculte sfaturile și recomandările femeilor în activitatea lor de diseminare?

Răspuns: Cred că, cu excepția muncii spirituale, femeile pot face toate celelalte tipuri de muncă mai bine decât bărbații. Ar trebui să li se ofere cât mai multe oportunități de a participa la diseminare.

Cel mai bine este să le dați bărbaților partea legată de munca spirituală, cum ar fi prelegeri etc. și să lăsați femeile să se angajeze în diseminare.

Din KabTV “Bazele Cabalei” 2/12/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: