“Fereşte-te să te uiți la femei”

560Întrebare: De ce se spune în sursele primare din „legământul ochilor” că ar trebui să te fereşti să te uiți la femei?

Răspuns: În lumea noastră, avem un set de dorințe foarte simple și clare pentru mâncare, sex și familie. Acestea sunt cele trei dorințe umane de bază, pe care, în principiu, le au și animalele. Acesta este ceea ce trebuie, în primul rând, să îndreptăm către corectare.

Cea mai puternică și mai vitală dintre ele este mâncarea. Iar după ea, cel mai necesar existenței este sexul. Acesta pornește de la faptul că trebuie să conectăm elementele opuse ale creației, astfel încât să obținem din nou un întreg sistem închis.

Iar femeia personifică parcă, dorința unei persoane de unire fizică. Și așa, există o condiție specială aici, că ar trebui să ne ferim chiar și să ne uităm la ele.

Vorbind despre stări spirituale, o femeie simbolizează dorința egoistă de a primi, de a se apropia de ea însăși, de a fi umplută direct de sursa plăcerii.

Întrebare: Dacă am gânduri de genul: „De ce nu mi se dezvăluie Creatorul în mod direct?” Atunci sunt toate gândurile egoiste de care ar trebui să ne ferim?

Răspuns: Da, aceasta este ideea. Practic, trebuie să fim atenți că toate proprietățile care sunt în noi sub formă naturală animalică (hrană, sex și familie) au ca scop atingerea Creatorului, “Și să le folosești de dragul tău doar în intenția de a atinge acest scop, de a-l atinge pe Creator”.

Din KabTV “Stări Spirituale” 12/28/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed