Fericirea familiei

506.2Întrebare: Care este efectul atelierelor de familie când, să zicem, cinci cupluri stau și vorbesc între ele? În teorie, ei împărtășesc lucruri pe care poate nu le-au împărtășit în mod direct.

Răspuns: Da, de regulă, ceea ce o soție nu poate spune soțului ei sau soțul soției sale, ei spun prin alții.

Motivul eficacității unei astfel de comunicări este că oamenii creează un câmp comun, o predispoziție spre deschidere. După cum se spune, un exemplu rău este contagios, dar în acest caz, este un exemplu bun. La urma urmei, când ceilalți se deschid, te atrag, te influenţează și inconștient, te lași purtat de alții și începi să spui lucruri pe care nu le-ai putea spune celeilalte jumătăți de unul singur.

Întrebare: Cum se face că o conversație atât de intimă pare să iasă atât de ușor?

Răspuns: Pentru că oamenii văd că nu este nimic intim aici. Restul familiilor au aceleași probleme ca și ei. Ce chestiune intima ar putea fi asta? Doar rușine (o calitate egoistă), aroganță, teamă de a cădea în ochii celorlalți etc.

Dar când fără reproșuri, fără să spunem „am fost și mai rău”, toți vorbesc simplu și sincer, atunci relațiile corecte între genuri, între soți (nu este același lucru), între părinți în ceea ce privește copiii etc. sunt clarificate. Acest lucru reduce foarte mult tensiunile în familie.

KabTV “Am primit un apel. Fericirea familiei” 07.12.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: