Fii pertinent

Intrebare: Cand incepem sa vorbim despre actualele probleme globale pe parcursul lectiei, multi dintre prietenii nostri interpreteaza negativ simtind, ca „rateaza” o parte din lectie. Simt ca aceasta atitudine ar trebui schimbata.  Fara problemele actuale nu avem nici un drept sa existam. Daca nu suntem seriosi oamenii nu ne vor auzi afara.

Raspuns: Si asta este adevarat. Baal HaSulam a scris despre Cabalistii Ierusallimului care au studiat Cabala precum matematica si nu au realizat ca este vorba despre conexiunea dintre noi, despre cum sa corectezi  vasele sparte. Astazi descoperim spargerea sufletului comun Adam HaRishon ( Primul Om ) si astfel intelepciunea Cabalei ne este revelata pentru a corecta spargerea.

Daca nu examinam actualele evenimente din aceasta perspectiva, atunci de ce am studia intelepciunea Cabala? Clar, noi studiem doar din acest motiv. Ratand lectia inseamna ca eu ies de la lectie si pe parcursul intregii zile nu am nimic de care sa ma agat astfel incat viata mea  va trece fara  scop. Daca intelepciunea mea nu este conectata cu „ substanta” reala, dispare.

Chiar daca simt importanta ca am obtinut ceva si ca inteleg ceva, este doar o satisfactie egoista, nimic mai mult.

De aceea, daca cineva crede ca noi vorbim despre problemele curente doar ca sa treaca timpul atunci nu ar trebui sa vina aici. La urma urmei, el este aici multumita importantei acestor probleme actuale. Doar datorita acestora a fost fiecare dintre noi adus aici astfel incat sa contribuie la corectia lumii. Dar daca o persoana isi stabileste alt scop, poate pleca. Nu avem nevoie de el.

Din partea a patra a Lectiei Zilnice de Kabbalah 1/2/2012, „ Introducere la Studiul celor Zece Sefirot”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: