Fiecare persoana este importanta pentru perfectiune

Intrebare: Este usor sa imi iubesc prietenii care studiaza impreuna cu mine intelepciunea Cabalei., dar nu pot face asta cu colegii de serviciu. Cum ar trebui sa ma port cu ei si cu toti oamenii ceilalti ?

Raspuns: In principiu trebuie sa ii tratam pe toti ca parti ale sufletului nostru. In acest fel trebuie sa ma gandesc la toata lumea, inclusiv la cei mai mari raufacatori. Ei sunt in afara mea in lume pentru ca toate aceste dorinte si calitati dinauntrul meu nu sunt corectate inca. De aceea, extern trebuie sa ii tratez pe toti cu toleranta, intelegere, pentru ca asta este calea corectiei. Va veni timpul cand si ei ni se vor alatura pe calea spirituala.

Sufletul comun, singura fiinta creata consta din mai multe parti. Unele sunt mai importante si altele mai putin, la fel ca si la corpul fizic, care este construit conform structurii sufletului.

Sufletul de asemenea are o parte numita “corp”, care este dorinta comuna impartita in mai multe sisteme si sub-sisteme: creier, inima, ficat, rinichi si alte sisteme importante care sunt interconectate si fara de care corpul nu poate exista. Unele din aceste sisteme pot fi recreate artificial, dar trebuie sa fie prezente in corp. Pe de alta parte, aici sunt multe sisteme care nu trebuie sa fie prezente in corp, de exemplu bratele, muschii si oasele.

Sufletul comun are parti care sunt cu adevarat importante – creierul si inima, si la fel unele care sunt mai putin importante, dar totusi necesare existentei. Creierul si inima au fost cele mai corectate de Adam pana in zilele noastre de descendentii Cabalistilor pe care ii cunoastem si studiem.

Acum faza corectiei colective a fost aranjata, iar in afara de creier si inima incepem sa corectam plamanii, ficatul, rinichii si asa mai departe. Acestea sunt parti importante, dar mai putin semnificative ca inima si creierul. Oamenii care studiaza Cabala apartin de aceste parti.

Tot restul umanitatii apartine conform  exemplului cu  muschi, oase, brate, care sunt in sistem, nu sunt necesare existentei organismului, dar sunt necesare pentru completarea lui. In acest fel trebuie sa ii tratam, si in esenta ei alcatuiesc 90% din suflet.

Ei nu pot actiona independent. Ei nu pot simti dorinta pentru spiritualitate, ci functioneaza doar conform ordinelor care vin la ei de la creier si inima prin noi, celelalte organe importante. Asta nu le scade importanta, pentru ca daca vorbim despre un suflet colectiv, atunci absenta unei singure celule mici distruge perfectiunea.

De aceea, toti sunt importanti iar la sfarsitul corectiei fiecare persoana este evaluata la fel ca ceilalti. Aceasta este legea perfectiunii sistemului inchis. Invatam acest principiu prin exemplul unui sistem analog : are o intrare si o iesire, si daca ceva este intrerupt in interior atunci nu mai produce rezultatul necesar.

Astfel, este o diferenta in timpul corectiei.  Partile care sunt mai importante sunt corectate mai repede si dupa asta partile mai putin importante sunt corectate conform ierarhiei. De aceea, nu astepta ca lumea sa auda si sa inteleaga ce facem, pentru ca milioane de oameni apartin de partea pasiva. Ei se vor alatura procesului pentru ca vor vedea ca este imposibil sa faca altfel. In acest fel lumea intreaga va fi corectata. Oamenii pot fi extraordinar de destepti sau dezvoltati, pot fi mari oameni de stiinta, artisti, si oameni de cultura, totusi pot fi in acelasi timp complet surzi cand este vorba de spiritualitate. In acest fel trebuie sa ii tratam pe toti ceilalti.

Doar cei care vin sa studieze Cabala pe diferite cai apartin sistemului intern. De aceea, trebuie sa pretuim fiecare persoana aici pentru ca a fost aleasa de catre Creator pentru a fi parte a sistemului comun si de aceea un bun important. In acelasi timp, altii pot fi mai putin importanti. Chiar si multi dintre copii multor Cabalisti nu merg pe acelasi drum pentru ca fiecare persoana are locul sau in sistem si asta nu se lasa mostenire. Asa ca inarmeaza-te cu rabdare.

Principala munca are loc intre cei care apartin grupului nostru, dar extern putem de asemenea sa actionam pentru  avansarea intregii lumi. Diseminand materiale despre viitor, despre ce se poate intampla, si despre solutia oferita de Cabala, noi pregatim oamenii in masura in care este posibil. Totusi, adevarata munca cu ei consta in faptul ca prin rezultatul unitatii noastre ei vor simti o anumita trezire.

Spre ce se vor trezi? Spre unirea externa cu noi. Vor dori sa fie implicati si sa ajute la procesul de corectie cat de mult posibil. Deja sunt oameni de acest fel, iar misiunea lor este demna de tot respectul.
Din lectia a 2a a Conventiei WE!  4/1/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: