Fii Bun, Nu Drept

Intrebare: Ce pot face daca sunt bucuros ca exista crize, care arata ca avem dreptate?

Raspuns: Noi avem dreptate cand spunem ca lumea nu vede solutia la criza, dar daca putem explica publicului ce se intampla, nu va mai fi nevoie de lovituri. Oamenii vor ajunge la o intelegere mai profunda a evenimentelor curente si ei stiu ce ar trebui facut.

Astazi oamenii sufera doar de pe urma socului. Insa, noi putem indulci aceste probleme explicand lucrurile, prin corectare si incorporare reciproca. Acum acelasi nivel al alinarii pe care o putem converti catre el se transforma in ura indreptata catre noi. Oamenii nu stiu de ce ne urasc si ideea este ca a venit momentul ca publicul in general sa fie corectat, in special in Israel si intr-o anumita masura in intreaga lume. Per total, noi simtim loviturile asupra noastra.

Deci, sa vedem daca veti mai fi fericiti cand neglijenta si lipsa voastra de atentie va vor lovi ca un bumerang. Fiindca veni vorba, acest lucru se refera la fiecare dintre noi.

Baal HaSulam spune in “Introducere La Cartea Zohar,”: Paragraful 71: Intr-o astfel de generatie, toate distrugerile dintre Natiunile Lumii isi ridica capul si vor sa distruga si sa ucida in primul rand Copiii lui Israel, dupa cum este scris (Yevamot 63), „Nici o calamitate nu vine pentru lume ci pentru Israel.” Asta inseamna, asa cum este scris in corectiile anterioare, ca ele cauzeaza saracie, ruina, furt, omor si distrugere in intreaga lume.

O persoana se bucura de toate problemele din lume: ” V-am spus ca lucrurile se vor inrautati, acum vedeti ca am avut dreptate!” Ce fel de ego murdar poate fi acesta? Desigur, el exista in fiecare dintre noi, dar nu trebuie sa il lasam sa puna stapanire pe regat si sa fii de acord cu sloganul de mai sus. Nu trebuie sa stam si sa nu facem nimic in timp ce oamenii sufera. Putem ajuta lumea astfel? Exista loc pentru o asemenea persoana printre prietenii nostri?

Din partea a 4 a Lectiei Zilnice de Cabala 02/09/2012, Articolul  “O Slujitoare este Mostenitoarea Stapanei Sale”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: