Film pentru un singur spectator

Întrebare: Cum pot cere Lumina care reformează pentru public dacă știu că acest lucru imi aduce durere și sentimente negative?

Răspuns: Este scris: „Cel care împărtășește suferința publicului este recompensat în a vedea confortul publicului”. Prin urmare, este bine că o persoană suferă pentru public. Dar care este însemnatatea suferinței? Doar un singur lucru mă poate face să sufăr: aceea că încă nu am înţeles  programul creației pe care Creatorul l-a proiectat pentru mine.

De fapt, totul este revelat numai în raport cu mine. Văd în privat un film al vieții , al realităţii , al umanităţii. Și tot ceea ce îmi este revelat ca umanitate, univers și întreagă creație, este revelat în vasele mele de percepție. Trebuie să le organizez şi astfel întreaga corectare depinde de mine; sfârşitul corecţiei (Gmar Tikkun) depinde de mine .

Nu trebuie să aștept pentru ceea ce se va întâmpla mâine sau într- un alt moment. În afară de mine, orice altceva este doar o parte a creației în care Creatorul dezvăluie tot felul de stări. Trebuie să le simt, să le procesez în mod corect, să le direcționez spre adeziune, astfel încăt, prin acest acest lucru îmi voi schimba atitudinea față de El. Doar atât!

Nu există nici un motiv să aștept ziua de mâine și nu există nici un motiv să cred că acest lucru se va schimba în orice direcție. Totul este pregătit și aşezat în fața mea, ca în faţa oricărei părţi a creației care are libera alegere. Restul a fost creat pentru mine pentru a mă folosi și pentru a mă ajuta; iar eu am fost creat pentru a servi Creatorului meu.

Din partea a treia a Lecţiei zilnice de CabalaCartea Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: