„Firul subțire” din istoria umanității

747.01Întrebare: Suntem familiarizați cu istoria umanității pe baza imaginii externe a dezvoltării acesteia. Dar ce s-a întâmplat cu spiritualitatea în ultimii 2000 de ani, dacă acolo nu există timp sau spațiu?

Răspuns: Dezbinare și amestecare între cei care au ieșit din Babilon, dezvoltându-se, locuind peste tot și apoi amestecându-se unii cu alții începând cu Evul Mediu, descoperind noi pământuri și așa mai departe.

În același timp, printre ei, exista un grup de zece triburi, care s-au dizolvat fizic complet în restul omenirii. Până în ziua de azi, nu știm unde sunt sau ce s-a întâmplat cu ei.

Grupul care astăzi este numit Israel, evreii, nu s-a dizolvat fizic, ci s-a dizolvat spiritual; ei au coborât de la nivelul lor spiritual de a-ți iubi aproapele ca pe tine însuți, tot Israelul sunt frați între ei etc.

Înainte de ruinarea Primului Templu, ei erau în uniune completă unii cu alții. Dar acum 2.000 de ani, în momentul numit ruinarea Templului, ei au căzut dintr-o stare de iubire reciprocă la ură reciprocă și au petrecut 2.000 de ani de istorie ca un fir subțire prin toată umanitatea, stropindu-l cu diversele lor talente și descoperiri, ca și cum ar fi fost în legătură unii cu alții.

De fapt, tot acest lucru a fost menit doar să creeze în umanitate rudimentele, o predispoziție pentru unificarea de astăzi.

Din KabTV „Am primit un telefon. Istoria Cabalei” 29/09/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed