Fiti Gelosi Pe Prietenii Vostri

Comentariu:In aceasta era a satietatii eu stiu dinainte ca nu am nevoie sa fac nici un efort sa cumpar un Mercedes, deoarece intr-o luna sau doua atractia se va evapora si voi incepe sa imi doresc altceva…..

Raspuns: Este adevarat, insa acum vorbim despre un scop spiritual, nu un Mercedes. Daca pentru voi exista ceva mai important decat scopul, atunci te vei abate de pe cale. Este evident.

Comentariu: Insa scopul spiritual nu imi este clar. Nici macar nu stiu ce este asta.

Raspuns: Acest lucru ridica o intrebare: Asta va determina sa cautati adevarul? Daca nu, atunci nu avansati. In ficare zi trebuie sa va faceti in minte un calcul:” Ce am pe de o parte, si pe de alta ce imi lipseste? Si cand voi obtine ce imi lipseste?”

Altfel, daca pierdeti directia si intensitatea, cum veti avansa spre a dobandi ce va doriti? Daca nu va stabiliti in fiecare moment voi insiva un scop, nu il veti atinge. Sau presupuneti ca puteti calatori cu trenul fara sa platiti biletul?

Cu alte cuvinte, ati fost lenesi ca si altii, asteptand pana cand suferinta va va impinge in fata si va va convinge ca pur si simplu va avea efect in timp. Asa este?

Comentariu: Sigur. Insa cum ma conving sa verific asta zilnic? Nu este ca si cum as avea putere asupra gandurilor.

Raspuns: Roaga prietenii sa te ajute. Ei sunt cu multe grade mai sus decat tne, deci de ce sa nu fii gelos pe ei? De ce sa nu fii rusinat in fata lor?

In jurul tau sunt oameni care au trecut Machsom-ul. Desigur, nu stii ce este asta, desi cunosti cuvantul. Acesti oameni simt spiritualitatea, desi in mica masura. Cat despre tine?

Insa tu nu vezi asta si de aceea nu esti gelos pe ei. Asta este corect. Insa nu vezi pentru ca in ei domneste intentia de a  darui.  Daca ti-ar dezvalui chiar si un pic din toate acestea, te-ai intoarce la Mercedes-ul tau. Si de aceea ei nu se revleaza pe ei insisi. Oricum, incearca cumva sa fii gelos pentru realizarea lor. Pur si simplu trebuie.

Creatorul este gata sa ne dea Infinitatea, insa suntem incapabili sa percepem ceva de la El in afara de o slaba lumina pe care ne-o trimite spre a sustine existenta noastra prezenta. Trebuie sa va ganditi cum sa dobanditi rusinea, si pentru asta trebuie sa exersati intre voi si grup. Altfel nimic nu se va intampla.

Pana cand nu veti construi un sistem de relatii cu grupul asemanator cu cel pe care ati dori sa il aveti cu Creatorul, nimic nu se va intampla, si nimic nu va va fi revelat. Este ca si cum aveti un kit de constructie cu multe piese pe care trebuie sa le aranjati intr-un anumit fel. Daca faceti asta, veti fi trecut cu succes o provocare.

Insa fara asta nu exista avansare, in bine sau in rau.

Din partea 5 Lectia Zilnica de Cabala 6/23/11, “Matan Torah (Daruirea Torei)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: