Fizica unei lumi mai largi

Întrebare: Este posibil să dobândim sufletul, sa dezvăluim lumea spirituală şi Creatorul, fără ințelepciunea Cabalei?

Răspuns: O persoană începe să exploreze natura şi descoperă în ea o anumită lege, o legătură specială între fenomene. De exemplu, arunc un obiect pe podea, calculez accelerarea căderii sale şi descopăr o lege din acest experiment. În același timp, alte persoane nu studiază fenomenele naturale, dar învață despre ele într-o formă pregătită.

Există oameni care au descoperit legile naturii, şi sunt cei care le învață şi astfel fac o revelație, întotdeauna personala, individuala.

Fenomenele care sunt descoperite de oamenii de știința, au existat înainte în natură. Nu au căzut merele din pom înainte ca Newton sa descopere legea gravitației? În acest fel, nu este nimic nou; descoperim ceea ce există deja, ceea ce se întâmplă. Cu toate acestea, există pionieri și cei care învață de la ei şi încearcă să utilizeze cunostințele dobândite în mod corect.

Același lucru poate fi aplicat la ințelepciunea Cabalei, fizica unei lumi mai largi, neperceputa de către organele noastre de simţ. Pentru a simți aceasta, trebuie sa dezvoltam un organ de simț suplimentar numit „proprietatea de a darui”, în care vom descoperi fenomenele spirituale: Sefirot, lumile, Partzufim. Cu toate acestea, continuam să lucram ca oameni de stiinta.

Se spune: „Prin acțiunile Tale,Te vom cunoaște.” Este clar că totul decurge dintr-o acțiune, din cercetare. „O persoană judecă numai prin ceea ce ochii ei pot vedea.” „Credința” este forţa de a darui pe care o obtii. Tu nu închizi ochii pentru a accepta orbește opinia altcuiva ca o certitudine, acest lucru nu există în nicio știința, inclusiv în ştiinţa Cabalei. Dimpotrivă, se spune: „Cunoaşte Creatorul şi serveste-L.” Cunoaşterea, analiza, revelația sunt fundamentul a toate.

Există oameni care au făcut deja această descoperire şi-au văzut anumite tipare, ei iti transmit cunoştinţele despre aceste legi, metoda de cercetare pentru a uşura drumul tau. Aceste legi se aplică pentru toată lumea pentru că suntem într-o singura lume.

Deci, nu te uita la Cabala ca la un animal necunoscut. Este rădăcina tuturor celorlalte ştiinţe ale lumii noastre, deoarece dezvăluie rădăcinile creaţiei şi ar trebui să fie tratată ca o ştiinţă. Cabala nu este legată de religie. Când am căzut de la gradul de iubire a prietenilor la iubirea de sine şi ura reciprocă, am pierdut Cabala şi am incetat sa mai percepem lumea superioara, spirituală. După asta, s-a născut religia.

Astfel, „religia” este ştiinţa Cabalei rămasa în exil, în separarea de Creator, în izolare fata de lumea superioara, separată de obiectul de studiu. Izolată de percepţia reala, fără cunoştinţe şi înţelegere, interpretarea acțiunilor spirituale şi relaţia cu adevărata realitate, cu forţa superioară, s-au transformat în Iudaism. Acesta există în perioada cuprinsă între distrugerea Templului şi mântuire, după care ne întoarcem la intelepciunea Cabalei. De aceea se spune: „. Toata lumea ma vor cunoaste, de la cel mai mic la cel mai mare”

Desigur, noi nu ar trebui să dispreţuim nimic. Avansam cu ajutorul mijloacelor disponibile, dar fiecare dintre ele are aplicabilitatea sa proprie.
Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 5/27/2011, „Libertatea”
Meirot uMasbirot „

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed