Foamea nu este metoda noastră

Întrebare: Atunci când ne adresăm publicului general, propunem prima dată să se unească pentru a-şi rezolva necazurile zilnice. Apoi, adevăratul înţeles al unităţii se va revela, aşa este?

Răspuns: Da. De la o intenţie egosită (Lo Lişma – nu de dragul Ei), ne mutăm la o intenţie altruistă (Lişma – de dragul Ei). Baal HaSulam scrie despre asta în Introducere la Studiul celor zece Sfere (paragrafele 138-139): „ Oameni se întorc către Tora din cea mai proastă stare.” Am putea întreba, cine îi lasă? Cine le dă permisiunea să facă aşa? Sursele descriu, în legende, cum îngerii l-au întrebat pe Creator: „Cum poţi da Tora Ta, Studiul Tău, unor creaturii aşa joase?” Dar Moise i-a lovit pe îngeri întrebându-i: „Simţiţi invidie? Este vreo înclinaţie rea în voi?” Aceasta este singura cale; trebuie să folosim forţa Luminii în situaţiile pe care Creatorul ni le trimite intenţionat, când nu este nimic în sufletul nostru.

Deci, trebuie să prezentăm metoda noastră de corecţie oamenilor şi să le explicăm că trebuie să se conecteze şi să se unească. Cu cât transmitem mai uşor şi îl facem mai accesibil acest mesaj, cu atât mai repede îl vor accepta şi nu se va ajunge la o adevărată foame şi la stari critice reale.

Astăzi, nu murim de foame, dar simţim limitările şi presiune crescută a circumstanţelor. Dacă acum, când situaţia nu este ameninţătoare, reuşim să convingem oamenii, lucrurile vor funcţiona. Dacă nu, lucrurile se vor înrăutăţii şi se vor deteriora la un nivel la care vom putea să întălnim masele şi să ajungem la ele. Apoi vom putea să le prezentăm explicaţi corecte şi ei ne vor asculta.

Dar trebuie să le aducem informaţia despre ceea ce se întâmplă acum, din iubire şi îngrijorare. Nici măcar o fracţiune a răului nu a fost revelată iar noi trebuie deja să ne gândim cum să depăşim criza. Dar astăzi „ieşim în popor” nu pentru a lua parte la demonstraţii ci pentru a explica.

Mai mult, în Israel cooperăm cu alte mişcări sociale pentru a crea o reţea de conexiuni între oameni. Sunt multe organizaţii şi cercuri care pot coopera cu noi în proces. Participarea noastră este suficientă pentru a începe sprijinul de Sus.

Din partea a patra a lecţiei zilnice de Cabala 8/5/12, “Introducere la  Cartea Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed