Foarte simplu, despre iubire

Întrebare: Ce este iubirea adevărată și este ea posibilă?

Răspuns: Prin construcție, noi suntem atât de unici și de complexi încât nu putem iubi cu adevărat o soție, părinții noștrii sau copii, oamenii din jurul nostru, umanitatea sau Creatorul, decât dacă totul este legat într-un singur întreg!

Ne-am dezvoltat într-un asemenea mod încât natura noastră nu ne lasă să iubim un inidivid particular. O persoană se gândește că își iubește copii, soția sau poate alți oameni, dar la sfărșit, ea nu are succes cu niciunul dintre aceștia. Vede că ceva se sparge în mod constant, se prăbușește și se loveste de ziduri, cu toată dorința sa de iubire. Dar de ce este așa?

Înțelepciunea Cabala ne descoperă acest secret, spunându-ne că iubirea poate fi doar absolută și perfectă la modul general. Dacă nu îi iubești pe toți, nu ți se va permite să simți iubirea la modul particualr. Asta înseamnă că trebuie să iubești tot ceea ce există: Creatorul, umanitatea, lumea, aceia care îți sunt apropiați și dragi și aceia care îți sunt distanți, ca un singur întreg. Asta este singura cale de a obține iubirea. Altfel, este imposibil. Îmi pare tare rău că trebuie să vă spun asta, dar este adevărul.

Pe lânga asta, noi credem că iubirea este ceva foarte exaltat, ceva ceresc. De fapt, iubirea este un animal; este ceva foarte simplu: actul unificării cărnii cu carnea. Dar dacă vrem să ridicăm acesta animal care trăiește între  noi și este numit iubire, atunci trebuie să îl hrănim cu ceva numit concesii reciproce.

Eu îți cedez ție, astfel hrănesc iubirea noastră și ea devine mai groasă. Apoi tu îmi cedezi și iubirea noastră crește. Deoarece toți suntem egoiști, concesiile sunt singura acțiune care ne poate ajuta să cultivăm iubirea.

Trebuie să învățăm să facem concesii! Sunt numai două principii în iubire: primul este să construiești iubirea pe concesii și cel de al doilea este că iubirea nu poate fi decât all-inclusive și că astfel fiecare iubire particularaă va deveni, de asemenea, adevărată.

Din discuția cu Arkadi Duchin 12/22/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed