Focul unității va ilumina viata noastra

Întrebare: Care este semnificația cabalistă a sărbătorii Hanukkah?

Răspuns: Hanuka este o sărbătoare a Luminii. Sărbătorim starea în care Lumina intră în viețile noastre, ne ilumineaza, ne încălzește și ne unește. Tot ceea ce se cere de la noi este de a fi mai buni unul față de celălalt, nu să ne învrăjbim și sa ne certam.

Comentariu: Asta îmi amintește de instrucțiunile pe care mama mea mi le-a dat atunci când am fost un copil.

Răspuns: Ce se poate face dacă nu ați ascultat aceste cuvinte până astăzi ?! Aceasta este descoperirea înclinației noastre egoiste rele. În timpul sărbătorii de Hanuka, sărbătorim venirea Luminii, care domnește în ego-ul nostru si face posibil să auzim că trebuie să ne conectam și să ne unim și în acest fel vom expulza întunericul.

Întunericul este separarea noastră, conflictele, competitivitatea și dorința de a exploata și de a domina pe alții. Și vrem să fim prieteni buni care se bucură de succesele altora; împărtășim tot: bucuria generală ca și cum am face parte dintr-un singur corp. Dacă face cel puțin cei mai mici pași în această direcție, vom vedea cum o lampă mică, cel mai mic borcan de ulei, va aprinde un foc puternic, cald și bun, care luminează toate viețile noastre.

Întrebare: Cum sa explicam unor oameni care nu cred în minuni, miracolul in care un borcan de ulei a ars timp de opt zile?

Răspuns: Un miracol este o forță, o acțiune a unei legi a naturii care, deocamdată, este necunoscuta pentru noi. Deci noi percepem această forță ca un miracol. Dar, de fapt, ea există în natură și nu este un miracol.

Pentru noi pare ca este un miracol faptul ca ne apropiem de Lumina naturala, care este revelata de sus; aceasta este forța minții, forța Luminii și viața pe care am dobândit-o, datorită unității noastre. În acest fel am eliminat toti dușmani care sunt în noi, care nu ne lasă să ne unim. Aceasta este războiul Macabeilor, în numele unității noastre. Dacă vom reuși expulzarea „Eleniștilor” (grecii), dorințelor noastre egoiste individuale aflate între noi, și ne vom conecta ,vom descoperim Lumina în viețile noastre. Și sărbătoarea Hanukkah este dedicată acestui lucru.

Din Radio Programul Israelian 103FM 12/6/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: