Formula perfectă pentru o ascensiune spirituală

Întrebare: Cum calmăm egoul care cere o satisfacție constantă?

Răspuns: Nu vei fi în stare niciodată să-ți depășești egoul cu propria putere. Chiar dacă crezi că în trecut ai fost în stare de asta, a fost doar o iluzie. Ai satisfăcut pur și simplu dorința ta de a primi plăcere.

Treci printr-o perioadă de pregătire și în prima sa fază ni se pare că suntem în stare să obținem ceva prin propria putere, să avansăm cu ajutorul cunoașterii, depășindu-ne. Dar totul se termină atunci când dorința de a primi plăcere primește ceva satisfacție. Totuși, fără această dorință nu ai fi în stare să studiezi și să câștigi fundația pentru începerea muncii spirituale. În alte cuvinte, la început ești condus de ego și asta se numește șatpe ani de îmbelșugare.

Apoi, deoadată, încetinești studiul; te simți obosit de totul și parca rămâi fără combustibil. Acum, ai intrat în cea de a doua etapă a perioadei de pregătire. Nu mai ești condus de ego și ai nevoie de noi stimuli: studiul cu intenție și mediul.

Acum, trebuie să avansezi prin primirea tăriei de la grup și nu de la propria dorință. Scopul studiilor tale nu ar mai trebui să fie să obții înțelegere ci, mai degrabă, să construiești intenția corectă pentru dorințele tale, pe care le primești de la grup. Trebuie să te unești cu grupul pentru a-l revela pe Creator.

Pentru moment tu o faci de dragul tău. Totuși, făcând această muncă continuu și ca rezultat al influenței Luminii, începi, gradual , să simți că dăruirea este bună. Primești dorința de a dărui de la grup și începi să ceri această calitate de la studiul tău. Dăruirea te eliberează de egoul tău, de înclinația ta rea și te ridică deasupra acestei vieți corporale.

Mai târziu, datorită influenței Luminii Superioare și conexiunii cu prietenii din grup, începi să înțelegi faptul că scopul tău nu este să revelezi Creatorul și lumea spirituală ci, mai degrabă să aderi la El, să îi dărui lui decât să primești de la El. Unind Israel, Tora și Creatorul într-un întreg, străduindu-ne să îi dărui Creatorului plăcere, primești formula perfectă pentru ascensiunea spirituală.

Din Lecția Zilnică de Cabala 12/3/10, “Introducere la Studiul celor Zece Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: