Forța ascunsă a Cărții Zohar

544Întrebare: Care este beneficiul studiului Cărţii Zohar  în zilele noastre? Este necesar să-l studiem pentru a ajunge la spiritualitate?

Răspuns: Da, acum a sosit momentul să studiem Zoharul. Am așteptat asta de multă vreme pentru că aveam nevoie de pregătire.

Acum am ajuns într-o stare în care o mare masă de oameni din lume sunt deja capabili să urce pe scara spirituală (comentariul asupra Zoharului se numește „Sulam” – Scara).

Prin urmare, începem cu toții să studiem Zoharul împreună. Oricine ni se alătură în studierea lui și se poate anula ca un bebeluș pentru a studia cu noi va putea intra în simțirea a ceea ce se descrie Zoharul.

Nu se poate studia Zoharul cu mintea. Zoharul se adresează inimii unei persoane și îi dezvoltă sentimentele astfel încât aceasta începe să simtă două calități: dăruire  și primire. Nu întâmplător Baal HaSulam a numit comentariul său despre ZoharSulam” (Scara).

Este imposibil să studiezi Zoharul singur, ci doar în grup. A fost scris în acest fel de un grup de cabaliști în deplină unitate a zece suflete.

Cei zece cabalişti care au scris Zoharul au format un vas spiritual al celor zece Sefirot principale. Fiecare dintre ei reprezenta o Sefira, o forță specială a unui vas complet (Kli) creat de Creator. Prin urmare, dacă ne propunem să devenim acest vas complet, vom putea primi acest mesaj de la ei și ne va influența.

Dacă încercăm să studiem Zoharul în grup, vom simți rapid cum ne leagă forța ascunsă în Zohar. Numai în măsura conexiunii noastre, vom putea primi mesajul lui și să-l înțelegem, adică să-l simțim, pentru că inima înțelege, ceea ce înseamnă dorințe care sunt organizate pentru a înțelege mesajul spiritual.

Este imposibil să ajungi la Zohar cu o minte uscată. Avem nevoie de un grup care a parcurs un lung drum pregătitor, în care oamenii au disperat deja să ajungă la spiritualitate în alte moduri, s-au eliberat de iluzii, au clarificat multe lucruri pentru ei înșiși și sunt gata să se anuleze și să înțeleagă că singuri, cu propriile forțe, nu pot realiza nimic. Ei sunt gata să înceapă să studieze Zoharul și să se includă în el.

Din prima parte a  Lecției zilnice de Cabala 11/19/09Scrierile lui Baal Sulam, Scrisoarea 45

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: