Forta care schimba umanul

Intrebare: Istoria ne arata ca evolutia omului de-a lungul a zece mii de ani nu a putut schimba natura umana. Ce forta ne poate ajuta sa facem asta?

Raspuns: Exista o asemenea forta in natura.Atunci cand incerci sa devi o parte integrata a naturii, brusc incepi sa receptionezi un fel de forta, de sprijin. Aceasta este legea naturii. Este ca si cum natura se misca spre tine.

Asta nu este misticism. In activitatea mea, eu sunt foarte distant de diverse explicatii mistice. Noi pur si simplu vedem asta. Avem nevoie sa incercam sa fim integrati in acelasi mod ca si un copil care vrea sa devina adult, pur si simplu se joaca ca un adult.

In ce consta metodologia integrala? Oameni se apropie, la inceput ei asculta un curs despre educatia integrala  si dupa aceea intra in cercul dezvoltarii integrale. In procesul dezvoltarii noi incepem sa creem in mod practic o structura comuna formata din ei.

Cand oamenii ajung impreuna, se clarifica problemele psihologice interne ale unitatii dintre ei si formeaza o dorinta comuna si ganduri comune, dintr-o data ei incep sa simta o forta, un sprijin. Aceasta forta, acest suport se formeaza intr-un grup, in colectivul care practica metodologia conectarii integrale. Cu asta , noi stimulam o forta ascunsa, care exista in natura , dar pe care noi, ca egoisti, nu o remarcam, o ignoram. Oricum, cand ne unim, ea incepe sa se manifeste. Aceasta este forta care este capabila sa ne schimbe.

Dintr-o  Prelegere la Universitatea  Šiauliai 22.03.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: