Forța distructivă a lumii noastre

115.05Întrebare: Vorbiți mult despre egoism, care este forța distructivă a lumii noastre. Ce este asta și cum poate o persoană care crede că este departe de a fi egoist și este un om drept, să înțeleagă că rădăcinile egoismului sunt adânc înglobate în el și cu care trebuie să lucreze?

Răspuns: Egoismul este singura forță centrală a lumii în care existăm. Numai egoismul, adică dorința de a face totul în cel mai bun mod posibil pentru sine, domnește la toate nivelurile: mineral, vegetal, animal și uman.

Această forță guvernează toate ființele create la nivel mineral, vegetal, animal și în esența umană și se numește „egoism”. În același timp, practic nu putem calcula nimic, este inerent în noi. Nu mă interesează ce se va întâmpla cu o altă persoană decât dacă îmi dăunează. Aceasta este natura.noastră.

Pe de altă parte, este în contradicție cu toate detaliile universului. Dacă toată lumea este ghidată în acest fel în raport cu ceilalți, atunci ne vom sugruma pur și simplu, ne vom ucide și ne vom face rău.

Dacă am avea un fel de echilibru, „faceți altora așa cum ați dori ca ei să vă facă”, atunci am ajunge într-o stare în care nu ne-ar fi frică unul de celălalt și ne-am dori reciproc ceea ce ne dorim pentru noi înșine.

Prin urmare, cel mai important lucru pe care trebuie să-l realizăm este echilibrul cu natura și oamenii din jur. Altfel noi, ca și astăzi, vom exista pe seama celorlalți și prin urmare, întreaga noastră viață va fi dedicată doar împlinirii egoismului.

KabTV “Întâlniri cu Cabala” 7/29/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed