Forța feminină: Forța creației

Întrebare: De ce există femei și bărbați în lume?

Răspuns: În rădăcină spirituală a întregii creațiii este o forță masculină (forța de dăruire) și o forță feminină (forța de primire). În lumea noastră, forța  masculină joacă rolul Creatorului iar forță feminină joacă rolul creaturii. Dar practic, asta nu sunt mai mult de decât simboluri.

Dacă cercetăm bărbatul și femeia în limbajul rădăcinilor, rădăcină spirituală a lumii noastre, atunci realizarea lor se întâmplă specific în lumea fizică și sunt absolut de valoare egală, cu merite egale.

Mai mult chiar, o femeie poartă un rol mult mai important decât bărbatul. Ea se indentifică cu creația, așadar totul trece prin ea: nastarea și aducerea pe lume a copiilor, grijă casei, grijă vieții de familie. Îi arată soțului ce trebuie făcut, deoarece cel mai important lucru – încă există în lumea noastră.

La fel este și în Intelecpciunea Cabalei deoarece lumea noastră este aranjată și cosntruită material exact în același mod în care este construit și aranjat sistemul spiritual. Trebuie doar să înțelegem conexiunea dintre aceste lumi paralele. Rezultă de aici că forță feminină se regăsește pe un nivel mai înalt decât forță masculină și este determinantă. În înțelepciunea Cabalei, ascensiunea sau coborârea creației este stabilizată pe variate nivele în conformitate cu gradul de corecție al dorinței.

Orice ai spune, pe de o parte, lumea a început când femeia l-a dus pe Adam la cădere, imersiunea în egoism. Dar pe de altă parte, lumea este de asemeneacorectată prin ea. Ea dă naștere, educă și avansează mereu.

Femeia ridica lumea la o stare mai înaltă. dar prin intermediul bărbaților! Totuși, ea îi controlează. Chiar dacă ni se pare că bărbatul se regăsește pe un nivel mai înalt deoarece el este stăpânul casei în familie: de fapt, totul este determinat de abilitatea feminină să ajusteze și direcționeze activitățile corect.

În Înțelepciunea Cabalei, asta este foarte precis și foarte sensibil de reglat între forța masculină și cea feminină, stânga și dreaptă. În cele din urmă, când lucrează împreună rezultă o forță intermediară. Astfel, trebuie să găsim cooperarea reciprocă corectă între noi în care forță feminină balansează forță masculină iar forță masculină echilibrează forță feminină și amândouă operează și funcționează în perfectă armonie.

Din lecția de Cabala în limba rusă din 16.03.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: