Forţa Superioară din punct de vedere Cabalist

Întrebare: Majoritatea oamenilor sunt religioşi. Ei au propria impresie legată de forţa superioară, Dumnezeu, Creatorul. În înţelepciunea Cabala, ce este forţa superioară şi care este diferenţa fundamentală?

Răspuns: Umanitatea întotdeauna s-a temut de ceva, fiindu-i teamă până în zilele noastre. Întotdeauna a încercat să găsească o metodă de protecţie împotriva forţelor neaşteptate şi crude ale naturii.

Acelaşi lucru este spus și despre Avraam, care la început a fost un preot în Babilonul antic şi mai târziu a descoperit forţa superioară, numită Natură sau Creator, ca o forţă singulară şi bună care nu cere ritualuri şi sacrificii. Pe baza descoperirii sale, a început să facă cercetări şi clarificării şi chiar i-a învăţat şi pe oameni asta.

Aşa s-a format limbajul Cabalist; fundaţia acestuia vine de la primul Cabalist, care a trăit acum 5770 de ani.

Înţelepciunea Cabala dezvoltată de la Adam la Avraam şi de la Avrram la noi, şi-a extins sistemul conceptual prin patru limbaje prin care Cabaliştii ne descriu lumea spirituală. Prin aceste limbaje, noi începem gradual să simţim ceea ce au simţit şi au descris Cabaliştii.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 22.01.2017

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: