Forța superioară sau cum ne putem schimba soarta

Întrebare: Poți defini termenul “forţa superioară” ?

Răspuns: Forțele care operează în lumea superioară sunt forțe altruiste, iar forțele care operează în lumea noastră sunt forțe egoiste și, prin urmare, suntem cu toții egoiști. Creatorul spune de la început, “Am creat înclinația rea….”, ceea ce înseamnă că dacă ai probleme sau plângeri să te întorci către Mine în mod personal și apoi adaugă imediat, “Am creat Tora că un condiment”.

Lumea noastră este întruchiparea a tot răul care a fost creat în noi. Forța răului, egoismul, este forța care generează gânduri și acțiuni doar de dragul ei, pentru plăcerea sa, doar pentru moment, care este revelată în toate nivelele naturii : mineral, vegetal, animal și uman. Trăind doar pentru noi este rău, deoarece o astfel de viață este scurtă, defectuoasă ; suntem mereu blocați în noi, în satisfacerea imediată a nevoilor pentru a ne menține într-o stare mai mult sau mai puțin confortabilă.

Să ne imaginăm că am creat o mașină care operează pentru o perioadă de timp doar pentru a se menține un funcțiune și apoi moare fericită. Ce este ineficient, un produs neproductiv al Creatorului – o persoană care se gândește doar la ea și, în consecință, are o eficientă negativă ?

Inițial, nu există nici o intenție de crea o mașină biologică ca un om și în general întreaga natură pentru a trăi doar pentru a te multiplica în dureri și cu probleme mari. În starea noastră curentă, toată viața omului este o dorință de a supraviețui cumva, de a suferi cât mai puțin cu putință și eventual să părăsească viața asta grea, temporară, să se dezintegreze în particule elementare și să ajungă simplu la rădăcină. Desigur, nu poți vedea perfecțiunea sau ceva în asta, în acțiunea Creatorului care ar vorbi despre asta ca ceva mult superior, înțelept și plin de sens.

Prin urmare nu vedem nimic înțelept în viață noastră, ci chiar opusul : din primul moment când omul vine în lumea asta începe să se aproprie de moartea sa. Iar viața este atât de scurtă și nu este nimic bun de moștenit. Această creatură nu poate fi creația unui Creator perfect și ceea ce trăim nu se potrivește planului Sau, acela de a oferi plăcerea creaturilor Sale.

Nu înţelegem cum Creatorul, care este absolut și perfect, a creat o așa lume ; ceea ce îndurăm în viață nu se potrivește planului creației de a oferi plăcere creaturilor.

Gândul creației este de a aduce creaturilor mulțumire astfel încât ele să laude Creatorul, să se asemene Lui, astfel încât să atingă același nivel al perfecțiunii și eternității în care există El. Pentru a ne ridica la nivelui Lui, care este total opus față de nivelul în care ne-am născut și trăim în această lume, ne-a fost data Lumina Superioară, forța superioară și, de asemenea, un manual care ne spune cum  să impulsionam, invocăm și să împlinim acea forță care ne va schimba gradual și ne va ridica la nivelul Lui de eternitate și plenitudine.

Nivelul este total diferit de nivelul material care este caracterizat de dorință, egoismul temporar de a ne împlini chiar acum, indiferent de ceea ce urmează după. Un nivel altruist adevărat nu este ceea ce numim altruist în lumea noastră, ci o intenție de a ne ridica deasupra egoismului nostru și de a obține o formă care este opusă lui.

Prin urmare este scris : “Am văzut o lume opusă”. Asta este ceea ce trebuie să obținem în lumea noastră. Cu alte cuvinte, în timp ce trăim în egoismul nostru, trebuie să începem să-l schimbăm, să ne ridicăm deasupra lui și să-l întoarcem pe dos. Dar nu avem forța, capabilitățile și înțelegerea să facem asta. Doar suferim în interiorul existenței noastre.

Conform înțelepciunii Cabalea, dacă omul suferă, înseamnă că poți să-i vorbești deja, deoarece un egoist dorește să scape de suferința și de ego. Dacă îi oferim ajutor să scape de ceea ce îl apasă, bate și umilește în mod constant, va fi probabil de acord. Asta este ceea ce ne oferă Înțelepciunea Cabalei.

Cabală a fost ascunsă atât timp cât nu eram dezamăgiți de egoism și credeam că este cumva posibil de trăit cu el și de stabilit un anumit fel de relații între noi. Și când am realizat că ne apropriem de starea cea mai rea, Înțelepciunea Cabala a fost revelată. Când o persoană începe să simtă că sfârșitul civilizației este aproape, când nu mai crede într-un viitor luminos și se întreabă de despre sensul vieții, aceasta este starea din care Înțelepciunea Cabalei oferă o soluție. Soluția este schimbarea naturii omului într-o natură diametral opusă, astfel să atingă o stare de fericire eternă în loc de starea curentă, care este finită, mizerabilă și vicioasă. Așa ne putem schimba soarta.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 20.03.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: