Forţele comune împotriva egoismului individual

Întrebare: Studiez Kabbalah de mai mulţi ani, iar în această săptămână voi participa la prima mea Convenţie. Cum îmi pregătesc inima şi mintea pentru acest eveniment?

Răspuns: Nu avem un alt loc, o altă sursă, o altă posibilitate de a primi forţă spirituală. Grupul şi studiul, conversaţiile, lectiile şi diseminarea- aceste lucruri sunt „proza” zilnica. Desigur, contribuie si ele la unitatea noastră, cu toate acestea o convenţie (Kenes) reprezintă altceva, o adunare (Kinus) a  inimilor.

În spiritualitate, totul se coreleaza cu unitatea, de unde ne tragem puterea. În fiecare zi încercam să vorbim despre ea şi s-o realizam, construim intenţii, avem adunări ale prietenilor şi lecţii speciale în fiecare săptămână; însă, acestea nu sunt stari în care este cu adevarat posibil să primim o forţă mare şi puternica, care ne va împinge inainte, asa cum este la o convenţie.

Malchut din Lumea Atzilut se numeşte „adunarea lui Israel” (Knesset Israel), deoarece adună şi uneşte toate dorinţele noastre îndreptate spre scopul spiritual. În esenţă, o convenţie este construirea lui Malchut a lumii Atzilut, crearea unui vas spiritual corectat, unit. Nu există nici o alternativă la acest lucru.

Şi acesta este în primul rând motivul pentru care recomand tuturor sa participe la convenţie şi sa se asigure că n-o va pierde. O persoană nu are nici o alta şansă de a primi puterea pentru progresul spiritual.

Mai mult decât atât, bazat pe experienţă, ştim că convenţiile sunt urmate de perioade nu foarte plăcute de cadere. Ai nevoie de convenţie pentru a stoca putere şi pentru a trece cu uşurinta peste această cadere, ca si cum nu ar exista. Este ca şi cum am nivela presiunea dintre doi poli. Primim „plusul” prin adunarea împreună şi prin daruirea unei puteri enorme unul altuia, şi fiecare dintre noi primeste „minusul” individual după convenţie; această negativitate ne divide şi ne separă. Cu toate acestea, lucrez cu el, cu ajutorul forţei comune, pe care am primit-o de la fiecare, iar în final il corectez.

Nu am altă oportunitate de a-mi corecta minusul, egoismul meu, „otrava” mea, „îngerul morţii”, înclinaţia mea rea. Singurul lucru pe care-l pot face este să devin inspirat de ascensiunea comună şi s-o utilizez pentru a corecta coborârea mea personală. Acelaşi lucru se întâmplă la lecţii şi la adunările prietenilor; cu toate acestea, convenţiile sunt sansele fara precedent de a trage puterea de la prieteni, de a corecta răul din  tine, de a te uni şi de a sprijini o conexiune unificata cu toată lumea, încercând să le dăruiesti. Astfel, vom avansa.

Au fost convenţii, care nu au fost într-adevăr urmate de coborari. Dar in ultima vreme am început cu adevărat „să cadem,” şi înţelegem acum că nu este nimic artificial aici. Este necesar pentru existenţa; în caz contrar, vom muri spiritual.

Timpul a venit: Toate convenţiile noastre sunt destinate pentru a colecta putere, care mai târziu ne va permite să ne corectam. Nu merg pentru a ma distra şi a-mi produce placere, pentru a participa la lecţii şi concerte cu prietenii mei. Nu, eu am nevoie de această unitate pentru ca imediat după această unitate, sa corectez înclinaţia mea rea, forţele de separare care se trezesc în mine.

Acesta este motivul pentru care este atât de important sa mergem la convenţie şi, de asemenea, să menţinem o legătură maximă între noi după aceea, încercând să simtim lupta pe care o conducem. Dacă, după convenţie, plin de tensiune şi sfâşiat de contradicţii, pot trece totuşi peste acest stadiu, păstrând puterea pe care am primit-o de la toată lumea şi menţinandu-mă în grup, daca, atunci când am o coborâre, ma ridic deasupra ei, , atunci „plusul” şi „minusul” se unesc într-un singur întreg: înclinaţia rea-o mare dorinta egoista- se manifestă în mine, dar un ecran- puterea unităţii, pe care am dobândit-o – domneşte peste ea.

Să sperăm că acesta este modul în care vom folosi convenţiile noastre.
Dintr-o lecţie din New Jersey 09/05/12, Shamati # 25

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: