Fractalitatea naturii

Întrebare: În ştiinţă, există conceptul de „fractalitate.” Dacă, de exemplu, luăm un cristal mare şi îl spargem în bucăţi, obţinem fractali, adică mici cristale de exact aceaşi formă ca acel cristal mare.

În tehnologie, termenul „fractalitate” este caracteristica unei holograme, unde fiecare parte a acesteia conţine întreaga imagine. Cum este descris acest fenomen în Cabala?

Răspuns: Faptul este că toată natura reprezintă un singur sistem, constând din 10 Sefirot sau cinci părţi, aşa numitul nume YaHaVaH. Fiecare parte a sistemului, în schimb, constă din subsisteme, care sunt similare sistemului general.

Asta funcţionează în practică până la eternitate. Nu există vreo metoda pentru a face o analiză numerică pentru a determina în ce măsură sistemul general este împărţit în subsisteme, iar acele sisteme sunt încă împărţite mai departe.

Fiecare parte a subsistemelor, oriunde este, influenţează întregul sistem printr-un număr număr infint de posibile  legături intermediare. Şi reiese că o persoană „agăţată” doar de o mică parte a acestui sistem, se găseşte după aceea într-o micro imagine completă a întregului univers, iar pe baza acestui lucru, obţine o anumită idee asupra lui.

Astfel, obţine nu un singur element al sistemului, ci o întreagă structură YaHaVaH completă. Fie că este mică sau mare, este pe deplin realizabilă. Este similar cum cineva din lumea noastră are cinci simţuri, oricare ar fi vărsta lui: fie că este un copil mic, un adult sau un bătrân.

Întrebare: În natura corporală există o limită la fractalitate, pentru că, din punct de vedere al fizicii cuantice, lumea noastră poate fi împărţită în blocuri, pixeli şi nu poate exista ceva mai mic decât un bloc elementar. Cum este în spiritualitate?

Răspuns: În lumea spirituală un pixel este numai un pixel. Trebuie să constea din 10 micro părţi, dar nu putem percepe asta pentru că simţurile noastre percep doar cuante de lumină.

O asemenea stare există în Lumina Superioară. Orice Lumină este împărţită în cinci părţi, care mai departe se împart în alte cinci părţi, şi aşa mai departe. Nu putem percepe mai puţin de 1/125 din lumina totală, pentru că ne lipseşte rezoluţia din dorinţele noastre. Să spunem că ghicim care este contrastul dintre negru şi alb, totuşi când este mai mic decât o anumită cuantă, mai mic decât o anumită rezoluţie, nu mai avem asta în noi.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 25.12.2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: